Chcesz się z nami skontaktować?

 

Zapraszamy.

Telefon:      606 916 919
E-mail:      kliknij
a

Aktualności

Zastanawiałeś się kiedyś, jak powstają nowe przepisy kulinarne? Każde danie ma swój początek w kreatywności kucharzy, ale żeby stało się popularnym i powszechnie akceptowanym przepisem, musi przejść długi proces. Proces tworzenia nowego przepisu to niezwykła podróż, w której łączą się tradycja, inspiracja, kreatywność, nowatorstwo i odwaga. Po pierwsze – inspiracja. Wszystko zaczyna się właśnie od niej. Kucharze najwyższej klasy inspirują się zarówno sezonowymi składnikami, jak i własnymi podróżami do egzotycznych zakątków. Często inspiracją mogą być także osobiste wspomnienia z dzieciństwa lub tradycyjne dania miejsca, z którego pochodzi kucharz. Po drugie – eksperymenty. Zainspirowany i zmotywowany kucharz wkracza w fazę badań nad swoim pomysłem. W tym procesie

23 września to pierwszy dzień jesieni! Ta pora roku to nie tylko czas spadających liści, chłodniejszych temperatur czy melancholijnego nastroju. To okres, podczas którego przyroda obdarza nas obfitością niesamowitych smaków. Dlaczego właśnie teraz warto czerpać z bogactwa natury? Grzyby – niezależnie od tego, czy wolisz zbierać je sam, czy wspierasz lokalnych dostawców, musisz przyznać, że jesień bez grzybów nie istnieje! Dodają one niesamowitego smaku wielu potrawom. Świetnie komponują się z makaronami, mięsem i rybami. Dynia – to nie tylko ozdoba na Halloween! Gwiazda jesiennego sezonu to kluczowy składnik sezonowych zup i ciast. Możesz przygotować również dyniową kawę lub postawić na dyniowe purée, które świetnie zastąpi tradycyjne

Z okazji kolacji degustacyjnej, która odbędzie się 23 września w Restauracji Sublima, przypominamy o tym, jaki związek z jedzeniem ma… muzyka! Jesiennej kolacji towarzyszyć będzie koncert Limboskiego, niezwykle utalentowanego muzyka. Jak się okazuje, muzyka w restauracji może znacząco wpływać na wybór posiłku. Badania, które zostały przeprowadzone przez Crossmodal Research Laboratory na Uniwersytecie Oksfordzkim, dostarczają kilku ciekawych wniosków. Po pierwsze, głośna muzyka w szybkim tempie sprawia, że goście w restauracji spożywają swoje posiłki znacznie szybciej. Na ogół nie są jednak zadowoleni z wizyty. To prowadzi do kolejnego wniosku – muzyka, która jest łagodna, wolna i cichsza, wpływa pozytywnie na satysfakcję gości z pobytu w restauracji. Za

Lato zbliża się ku końcowi, ostatnie promienie sierpniowego słońca za nami… Nadchodzi wyczekiwana jesień! Wejdź w sezon jesienny, rozkoszując się paletą sezonowych smaków. W sobotę 23 września o godzinie 18:00 w Restauracji Sublima będziemy mieli przyjemność stworzyć dla Was niezapomniane doświadczenie, które będzie opierało się na prawdziwie jesiennych potrawach. Kolacja degustacyjna z wine paringiem to celebracja nowego sezonu, na który wielu z nas czekało. Jesień przynosi ze sobą ogromną paletę smaków i aromatów, a my zapraszamy Was na sezonową podróż. Nawet jeśli nie jesteś miłośnikiem chłodniejszych dni, docenisz czas, który obfituje w wyjątkowe przysmaki. Kolację przygotują: Andrzej Jakomulski, Mariusz Siwak, Przemysław Góral, Dariusz Kontak, a także