Chcesz się z nami skontaktować?

 

Zapraszamy.

Telefon:      606 916 919
E-mail:      kliknij
a

Aktualności

🍇🍷 IV Festiwal Wina Pomorza Zachodniego 🎉 17-19 maja 2024 roku (piątek – niedziela) to czas, kiedy duży dziedziniec Zamku Książąt Pomorskich w Szczecinie zamieni się w wielki "winebar" na świeżym powietrzu podczas czwartej edycji Festiwalu Wina Pomorza Zachodniego. To wydarzenie przyciąga miłośników wina z całego kraju i z zagranicy, promując regionalne wina oraz rozwijając wiedzę na temat winiarstwa i enoturystyki. Poprzednie edycje tego festiwalu były spektakularnym sukcesem, przyciągając nawet kilkanaście tysięcy osób. Celem wydarzenia jest także integracja branży winiarskiej oraz popularyzacja kultury wina, w tym szczególnie zachodniopomorskich tradycji winiarskich. Podczas tegorocznej edycji festiwalu będzie można poznać ofertę aż 17 wytwórców wina, w tym 5 debiutantów.

Cieszymy się ogromnie, że weźmiemy udział w kolejnej edycji wyjątkowej Kolacji Degustacyjnej w Winnicy Turnau! To wydarzenie, które za każdym razem cieszy się wielkim zainteresowaniem, a bilety na kolację znikają w ekspresowym tempie. To nie tylko okazja do delektowania się wykwintnymi daniami, ale również do niezapomnianego przeżycia muzycznego, które dodaje wydarzeniu wyjątkowego charakteru. Podczas kolacji degustacyjnej w Baniewicach goście będą mieli okazję spróbować dań przygotowanych przez Szefów Zachodniego Wybrzeża. To gwarancja menu, które zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienia. Oprawa muzyczna również będzie wyjątkowa, gdyż na scenie wystąpi niezrównany Grzegorz Turnau. Na stołach królować będą wyborne wina z Winnicy Turnau. Dodatkowo, goście będą mieli okazję uczestnictwa

Wraz z duchem tradycji i pasją do kuchni opartej na dziczyźnie, świętujemy czwartą edycję Mistrzostw Polski w Dziczyźnie, poświęconych pamięci niezapomnianego Mariana Tarnawskiego. Ten wyjątkowy konkurs nie tylko hołduje pamięci wybitnego łowczego, ale również celebruje jego dziedzictwo kulinarnych doświadczeń i miłości do natury. Marian Tarnawski, zmarły w marcu 2018 roku, był nie tylko właścicielem i wieloletnim prezesem spółki Las-Kalisz, lecz także wybitnym znawcą kuchni opartej na dziczyźnie oraz propagatorem kultury łowieckiej. Jego wkład w rozwój tej gałęzi kulinariów był nieoceniony, a jego poświęcenie i oddanie sprawie polowania oraz kulinarnej sztuki było inspiracją dla wielu. W kręgach myśliwych oraz przedsiębiorców, którzy mieli przyjemność współpracować z Marianem

Świąteczne menu na Wielkanoc: Tradycyjne i kreatywne propozycje W świątecznym menu na Wielkanoc nie może zabraknąć klasycznych i kreatywnych potraw. W czasie świątecznych przygotowań wielokrotnie zastanawiamy się, co smacznego podać na śniadanie wielkanocne. Na stole nie powinno zabraknąć tradycyjnych potraw wielkanocnych, zarówno tych mięsnych i z dodatkiem jajek, jak i słodkich wypieków. Domowy żurek na zakwasie, pieczona biała kiełbaska, ale i drożdżowa baba oraz kajmakowy mazurek. Czym jeszcze możemy uraczyć naszych gości? Wielkanocny stół powinien być bogaty w różnego typu potrawy! Zarówno te wytrawne, jak i przygotowywane na słodko. Różnego typu mięsa i sałatki będą dobrym dodatkiem do świeżej kromki chleba, a kawałek słodkiego mazurka