Chcesz się z nami skontaktować?

 

Zapraszamy.

Telefon:      606 916 919
E-mail:      kliknij
a

Aktualności

Idzie nowe! Mariusz Siwak nie spoczywa na laurach i tworzy nową kartę dań dla hotelu Courtyard by Marriott Szczecin City w Szczecinie. Choć jest to zajęcie żmudne i niełatwe pod względem logistycznym, to daje szalenie imponujące efekty! Pierwszymi Szef Siwak pochwalił się już na swoim facebookowym profilu i możemy być pewni, że nowe menu będzie dopracowane w każdym calu: zapowiada się pięknie, kolorowo, niepowtarzalnie, a co za tym idzie — niesamowicie smacznie. Już niedługo zdradzimy i przedstawimy Wam dokładnie całość tego kulinarnego projektu!

Nie od dziś wiadomo, że dobre wino i jedzenie to perfekcyjny duet! W myśl tej zasady już 17 czerwca odbędzie się doroczna wiosenna kolacja degustacyjna z udziałem Szefów Zachodniego Wybrzeża, która połączy dwa niezwykłe światy przepysznych potraw i polskich win. W malowniczo położonych Baniewicach Andrzej Jakomulski, Przemysław Górral Mariusz Siwak i Karol Studziński spotkają się, by przygotować siedem wyjątkowych dań inspirowanych trunkami stworzonymi w Winnicy Turnau - każdemu z prezentowanych win będzie towarzyszyć starannie dobrana potrawa w formie degustacyjnej. Goście, którzy przybędą na miejsce, będą mogli spodziewać się mnóstwa kulinarno-muzycznych doznań, ponieważ kolacji będzie towarzyszył również recital Andrzeja Sikorowskiego połączony z brzmieniami gitary Jacka Królika. Tego

Choć gotowanie z dziećmi dla wielu dorosłych brzmi jak wyzwanie, podczas którego należy pilnować nie tylko przygotowywanych potraw, ale i najmłodszych, by nie zrobiły sobie krzywdy (bo to, że zrobią mały bałagan, jest raczej pewne ;) ). Wspólne chwile z pociechami spędzone na gotowaniu są jednak bardzo przyjemną i pożyteczną formą spędzania czasu. Aktywność dzieci w kuchni ma niezwykle duży wpływ na ich upodobania i późniejsze nawyki żywieniowe. To dlatego właśnie już od najmłodszych lat należy rozbudzać u nich zainteresowania kulinarne. Jeśli jeszcze zastanawiacie się, czy warto, zobaczcie, jak swoje pierwsze kroki w kuchni wspominają Szefowie Zachodniego Wybrzeża! Dariusz Kontak zapytany o pierwszą samodzielnie przygotowaną potrawę

Cóż to było za wydarzenie - piękna pogoda, urokliwe otoczenie Winnicy Turnau i oczywiście wyborne smaki szparagów w połączeniu z orzeźwiającym winem! Właśnie pod takim znakiem minęła szefom Siwakowi i Jakomulskiemu zeszła niedziela. Podczas wspólnego posiłku na stołach królowały (oczywiście) szparagi. Na przystawce pojawiły się w kwaszonej wersji wraz z gravlaksem w burakach. Następnie podano bardzo wiosenną zupę krem z młodego szczawiu z jajkiem i oliwą szczypiorkową. Następnie na talerzach znów zagościły szparagi w towarzystwie grillowanej polędwicy wołowej oraz ziemniaka z ogniska. Zwieńczeniem uczty był deser z białej czekolady, rabarbaru oraz truskawek. Zachęcamy do obejrzenia relacji zdjęciowej z wydarzenia!