Chcesz się z nami skontaktować?

 

Zapraszamy.

Telefon:      606 916 919
E-mail:      kliknij
a

Aktualności

Tatar jest jednym z must-have sekcji przystawkowej każdej restauracji. Zapewne pierwsze skojarzenie z pochodzeniem tej potrawy kieruje nas w stronę tatarów. Potrawa miała powstać poprzez zwyczaj przewożenia przez nich surowej koniny pod siodłami swoich wierzchowców w celu jej "rozbicia". Jednak często badacze historii obalają tę tezę, gdyż tak przechowywane po wielogodzinnej jeździe nie nadawałoby się do spożycia. Prawdopodobnie mięso służyło do ochrony zwierzęcia przed otarciami od siodła. Jako że tatarzy byli utożsamiani z ludźmi dzikimi i nie cieszyli się swego czasu dobrą opinią, mało prawdopodobnym byłoby wpłynięcie przez nich na gusta europejskiej szlachty. Do Polski sposób podawania i przyprawiania siekanego, surowego mięsa prawdopodobnie

Któż nie wyczekuje Wielkanocy z niecierpliwością? W ten wyjątkowy czas chcielibyśmy życzyć wszystkim naszym Przyjaciołom samych dobrych chwil spędzonych w gronie najbliższych, a także najcudowniejszych wspomnień z nimi związanych. By dopisywało Wam nieustające zdrowie, pomyślność, a także pogoda ducha. Niech wspólnym rodzinnym spotkaniom towarzyszą pyszne potrawy, a długie rozmowy upływają Wam we wspaniałej atmosferze. Szefowie Zachodniego Wybrzeża

Podczas uroczystego śniadania są takie potrawy, bez których nie wyobrażamy sobie świąt. Wybierając składniki, z których je przygotujemy, warto decydować się na te, których jakości, a co za tym idzie — smaku - jesteśmy pewni. Taką pewność dają nam produkty pochodzące z lokalnych źródeł, zwłaszcza te wytwarzane w niewielkich zakładach. Czym byłyby święta bez sałatki jarzynowej? Pokrojone w kostkę gotowane warzywa, ulubiony majonez