Chcesz się z nami skontaktować?

 

Zapraszamy.

Telefon:      606 916 919
E-mail:      kliknij
a

Aktualności

Kilkaset lat temu wegetarianizm był uznawany za kult religijny. Dzisiaj dieta oparta o zamienniki produktów pochodzenia zwierzęcego obejmuje znaczną część populacji. Prawie co czwarty Polak rezygnuje z mięsa — dzięki takim decyzjom jego średnie spożycie spada.  Zbliża się Światowy Dzień Wegetarianizmu, dlatego w ramach świętowania warto bliżej przyjrzeć się potrawom, które przyrządzamy oraz zamiennikom, które stosujemy, by dostarczyć organizmowi wszystkich składniki odżywcze, jakich potrzebuje. Zbilansowane bezmięsne dania to nasz klucz do sukcesu!  Szefowie Zachodniego Wybrzeża nie prowadzą kuchni w pełni wegetariańskiej, ale z pewnością w ich menu nie brakuje ciekawych opcji bezmięsnych, które zachęcają do spróbowania nie tylko wegetarian.    Rodzaje wegetarianizmu  Wegetarianizm polega na wykluczeniu ze swojej

  Na Pomorzu Zachodnim królują nie tylko liczne atrakcje turystyczne, ale także lokale gastronomiczne, które charakteryzują się niezwykłą historią, posiadają oryginalne dania oraz najwyższej jakości składniki. Wśród wybitnych restauracji wyróżniamy te prowadzone przez Szefów Zachodniego Wybrzeża. Stworzonych z pasji do gotowania oraz miłości do foodpairingu. To lokale rozmieszczone na całym pasie wybrzeża zachodniego, od Szczecina po Koszalin. Postaramy się przybliżyć Wam historię ich powstania.   Szlakiem Zachodniopomorskich Restauracji  Zacznijmy naszą podróż od wyprawy nad morze — Kołobrzeg, stolica nadmorskich kurortów i wakacji, to właśnie tutaj mieści się restauracja Sublima, w której ugości Was Andrzej Jakomulski. Szef Zachodniego Wybrzeża uwielbia kuchnię francuską, swoją autorską kartą dań zachwycał wielu gości

Sezonowe warzywa tej jesieni Koniec lata wcale nie musi oznaczać braku świeżych składników. Na początku jesieni pojawiają się sezonowe warzywa, z których można przygotować zdrowe, przepyszne potrawy. To idealny czas zbiorów ostatnich owoców, grzybów oraz orzechów. Jesteście ciekawi, w jaki sposób wykorzystać dary ogrodu?   Inspiracja płynie do nas z kuchni azjatyckiej. Ilość rozmaitych warzyw używanych w tej kuchni zachwyca! Dieta azjatycka składa się przede wszystkim ze zdrowych, naturalnych i świeżych składników. Do każdego makaronu, dań mięsnych, a nawet zup dodawany bukiet warzyw jest naprawdę obfity, co wpływa na lepsze samopoczucie, a w konsekwencji na lepszy stan zdrowia. Tej jesieni w swojej kuchni na pewno warto

#EUchooseSafeFood   Na czym polega safe food? To promowanie zdrowej żywności oraz edukowanie mieszkańców o produktach, które kupują i spożywają. Kampania działa już drugi rok i buduje coraz większą sieć świadomych konsumentów, którzy będą wybierać zdrowe produkty.   Safe Food to dbanie o żywność. Kampania zwraca uwagę na przestrzeganie dat przydatności oraz podpowiada, co można zrobić z jedzeniem, którego termin przydatności skończył się niedawno.  #EUchooseSafeFood przedstawia również zdrowe suplementy diety i informuje o pojawieniu się nowych alergenów.    Inicjatywa ma pomóc nie tylko indywidualnym klientom, ale także lokalom gastronomicznym, które przygotowują potrawy dla gości. Restauracje powinny informować o alergenach w karcie dań i stawiać na produkty najlepszej jakości. Dzięki #EUchooseSafeFood