Sylwestrowe przekąski
Odliczanie do sylwestra rozpoczęte? W tych wyjątkowych okolicznościach niestety nie możemy wziąć udziału w hucznych balach, co nie oznacza, że nie możemy jeść tego dnia po królewsku!
Jakie wyjątkowe dania możemy podać na pożegnanie 2020 roku? Specjalnie na tę okazję przypominamy kilka wyjątkowych przepisów Szefów Zachodniego Wybrzeża!
Podczas sylwestrowej nocy, nawet tej spędzonej w domu, warto podać drobne, lecz wyborne przystawki. Z przepisu Mariusza Siwaka można przyrządzić francuską formę pasztetu, czyli terrinę z foie gras! Recepturę znajdziecie tutaj.
Jeżeli wolicie rybne przysmaki – znajdziemy coś dla Was! Co powiecie na tatar z pstrąga ze szparagami? Przepis Szefa Adama Krzymkowskiegoznajdziecie tutaj.
Nie zapominajmy o sałatkach! To one każdego roku królują podczas witania Nowego Roku. Lepiej odpuścić domownikom powtórkę ze świąt w postaci sałatki jarzynowej i przygotować oryginalną propozycję szefów.
Sałatka z ośmiornicy i cytrusów → przepis.
Wykwintna sałatka śledziowa → przepis.
Chcąc osłodzić sobie wieczór, warto zadbać o równie ekstrawagancki deser. Doskonale sprawdzą się makaroniki. Nie są najprostsze w wykonaniu,
lecz z przepisem Dariusza Kontaka z pewnością wyjdą perfekcyjnie! → przepis.