Chcesz się z nami skontaktować?

 

Zapraszamy.

Telefon:      606 916 919
E-mail:      kliknij
a

Aktualności

VII Kulinarny Festiwal Kwiatów Jadalnych przed nami! Już w następny weekend (16-17 lipca) spotkamy się w Ogrodach Hortulus Spectabilis w Dobrzycy. Kwiaty kojarzą nam się przede wszystkim z przyjemnym zapachem oraz ich dekoracyjną funkcją — swoim wyglądem upiększają wnętrza niezależnie od tego czy mówimy o roślinach ciętych, czy doniczkowych. Czy wiedzieliście o tym, że upiększać mogą także dania na talerzach? Niektóre kwiaty są jadalne i z powodzeniem można używać ich jako uroczy element dekoracji potrawy. Już tysiące lat temu w ten sposób wykorzystywali je starożytni Grecy, Rzymianie i Chińczycy. Dodają daniom koloru, nieco ekstrawagancji i mnóstwo oryginalności! Niektóre z nich cechują także intrygujące walory smakowe —

Oficjalnie nastało lato, a wraz z nim dłuższe, słoneczne dni i wysokie temperatury na termometrach. Wakacyjna pora roku sprzyja zmianom - nie tylko odcienia naszej skóry i długości rękawów, ale nadszedł również czas na nowe wariacje na talerzu! Z tej okazji Szef Kuchni w restauracji Sublima - Andrzej Jakomulski przygotował dla Państwa nowe menu!  Karta obfituje w dania bazujące na rybach oraz owocach morza, takie jak filet z suma z bobem, chorizo, czarną porzeczką, sosem krewetkowym i sałatką z dzikich ziół czy ceviche z tuńczyka w towarzystwie awokado, mango, kolendry, shimei i limonki.  Fani wołowiny oraz drobiu mogą rozpieścić swoje podniebienia polikami wołowymi z purée

Dziś 23 czerwca — każdy tata obchodzi swoje święto. I choć dla swoich dzieci pełni na co dzień wiele ról — złotej rączki, przyjaciela, kierowcy, szefa kuchni, nauczyciela, to zgodnie przyzna, że właśnie rola ojca jest tą najważniejszą z nich. Dla swoich dzieci zawsze jesteście najlepsi na świecie bez względu na to, co robicie! Wszystkim tatom składamy najlepsze życzenia zdrowia, wielu powodów do ojcowskiej dumy i mnóstwa radości każdego dnia!

Idzie nowe! Mariusz Siwak nie spoczywa na laurach i tworzy nową kartę dań dla hotelu Courtyard by Marriott Szczecin City w Szczecinie. Choć jest to zajęcie żmudne i niełatwe pod względem logistycznym, to daje szalenie imponujące efekty! Pierwszymi Szef Siwak pochwalił się już na swoim facebookowym profilu i możemy być pewni, że nowe menu będzie dopracowane w każdym calu: zapowiada się pięknie, kolorowo, niepowtarzalnie, a co za tym idzie — niesamowicie smacznie. Już niedługo zdradzimy i przedstawimy Wam dokładnie całość tego kulinarnego projektu!