Chcesz się z nami skontaktować?

 

Zapraszamy.

Telefon:      606 916 919
E-mail:      kliknij
a

Aktualności

W minionym tygodniu Andrzej Jakomulski odwiedził fabrykę Convoterm, w której odbył szkolenie na zaproszenie firmy Welbilt Inc. W trakcie warsztatów Andrzej miał okazję zobaczyć linie produkcyjne oraz najnowsze rozwiązania technologiczne pieców. Na mityng pojechali szefowie kuchni z całej Polski i nie tylko. Zaletą rozwiązań firmy Convoterm jest duża oszczędność kosztów eksploatacji, łatwe czyszczenie i wysoka wydajność - komentuje Andrzej Jakomulski.  

5 września w Wolinie w bistro KAlaFIOR Karola Studzieńskiego odbyła się narada strategiczna Szefów Zachodniego Wybrzeża. Na spotkanie przyjechali przyszli i obecni partnerzy. Andrzej Jakomulski dokonał podsumowania dotychczasowych działań i przedstawił plany na najbliższą perspektywę. Już niebawem kolejne kolacje degustacyjne oraz inne formy wsparcia, także w międzynarodowym towarzystwie. Jak na szefów przystało, podczas spotkania nie zabrakło degustacji lokalnych produktów. Dzięki Karolowi Studzieńskiemu degustowaliśmy między innymi sery, w tym twaróg ekologiczny Pani Krystyny Manke z Domysłowa, kiszonki, pikle oraz łososia wędzonego w wykonaniu zespołu Bistro KAlaFIOR. Napoje, w tym cydr, czy sok jabłkowo-aroniowy  dostarczył pan Andrzej Ożyński. Degustowaliśmy także kozie sery ekologiczne oparte na włoskiej

Andrzej Jakomulski odchodzi z Hotelu Leda. Oto kilka słów od naszego Szefa. Moi drodzy, po 11 latach pracy w hotelu Leda SPA w Kołobrzegu nadszedł czas na zmiany. Chciałbym podziękować wszystkim gościom Restauracji La Maison za wieloletnie zaufanie, pozytywne rekomendacje jak i słowa krytyki, które napędzały nas do poprawienia jakości usług. Dziękuję właścicielowi Hotelu Leda SPA Panu Markowi Różewskiemu za zaufanie i wspieranie moich pomysłów. Dziękuję mojej wspaniałej załodze: zastępcom, wszystkim kucharzom i kucharkom. Dziękuję, że zawsze mogłem na Was liczyć. Dzięki Waszej pracy zostaliśmy docenieni i otrzymaliśmy szereg wyróżnień i nagród m.in.: Hermesa Poradnika Restauratora, Dziedzictwo Kulinarne Pomorza Zachodniego a także rekomendację Slow Food. Najważniejszą nagrodą jaką

Po 15 latach pracy Mariusz Siwak kończy współpracę z Hotel Park w Szczecinie. Od 1 września za kuchnię będzie odpowiadał jego następca. Z sentymentem będę wspominał ten czas. Podczas tych kilkunastu lat wiele się działo w moim życiu zawodowym. Współpraca z Hotel Park dała mi wiele radości oraz możliwości rozwijania swoich umiejętności. Przyszedł jednak moment, w którym postanowiono o zmianie. Zmiana jest bowiem nieodłącznym elementem naszej pracy. Dziękuję Właścicielowi i pracownikom Hotel Park za Ich zaufanie i możliwości, jakie dała mi ta praca. Z całego serca chciałbym podziękować również moim koleżankom i kolegom z kuchni. Praca z Wami była dla mnie zaszczytem. Mariusz Siwak