Chcesz się z nami skontaktować?

 

Zapraszamy.

Telefon:      606 916 919
E-mail:      kliknij
a

Aktualności

Andrzej Jakomulski rozpoczął pracę w restauracji Sublima w Kołobrzegu. Od miesiąca, stery restauracji przejął szef Jakomulski, aby nakierować ją na nowy nurt smaku. W listopadzie karta przejdzie gruntowne zmiany, można to nazwać prawdziwą rewolucją! Doświadczony latami praktyki w niejednej restauracji szef szykuje własną propozycję. Na chwilę obecną wrażenia z miejsca i ze współpracy z zespołem są jak najbardziej pozytywne. Miejsce na pewno przypadnie do gustu miłośnikom nieoczywistych połączeń i wyjątkowych doznań. Mamy nadzieję, że kuchnia pod okiem szefa Jakomulskiego, rozwinie swoje żagle jeszcze bardziej. Czekamy z niecierpliwością, co przyniesie ta współpraca i jaką kartą zaskoczy nas niebawem restauracja Sublima. Więcej o restauracji: RESTAURACJA SUBLIMA .

W czwartek 17 października mieliśmy przyjemność degustować pierwsze efekty tegorocznych zbiorów w Winnicy Turnau. Spotkanie było doskonałą okazją do rozmów na temat dalszej współpracy w zakresie wspólnych działań promujących lokalne produkty w naszym regionie. Wizytę studyjną odbyli Andrzej Jakomulski i Mariusz Siwak. Podczas kilkugodzinnych obrad planowaliśmy nadchodzące wydarzenia oraz szczegóły organizacyjne zbliżającej się wielkimi krokami listopadowej kolacji degustacyjnej. Degustacja młodego wina była przypieczętowaniem owocnej współpracy, która choć trwa od lat, teraz nabierze nowego tempa. Już niebawem przedstawimy Wam szczegóły, a tymczasem zachęcamy do śledzenia wydarzeń na naszej stronie oraz na stronie Winnicy.

Szefowie wyruszyli do Warszawy na spotkanie z przedstawicielami do spraw handlu w Ambasadzie Kanady w Polsce. Podczas trzygodzinnego spotkania wraz z partnerami z Seamor International LTD obradowali na temat wspólnych projektów. Możliwości współpracy są ogromne, a spotkanie pokazało, że kuchnia może być doskonałą drogą do zacieśniania międzynarodowych relacji obydwu państw. Spotkanie zwieńczył wspólny lunch w Restauracji Epoka w Warszawie. Serdecznie pozdrawiamy szefa kuchni Marcina Przybysza i dziękujemy za perfekcyjnie przygotowane dania. Dziękujemy także z całego serca naszym partnerom z Kanady i z firmy Seamor international LTD za to, że mogliśmy być Waszymi gośćmi.  

Jest to niezwykły projekt kulinarny. Wybitni Szefowie Kuchni odkrywają i pielęgnują, regionalne kulinarne tradycje. To idea niezwykle bliska naszym sercom ❤️. Mariusz Siwak wspomógł swoim doświadczeniem ekipę kucharzy podczas ostatniego weekendu ze smakiem w Krynicy Zdrój. Tasty Stories wspiera lokalnych rolników, wystawców oraz wytwórców ekologicznych i regionalnych produktów. One również stanowią podstawę degustacyjnego menu, które serwowane jest podczas finałowej kolacji. Ostatnia kolacja miała miejsce w wyjątkowej scenerii, była to bowiem plenerowa kolacja z widokiem na Jaworzynę.