Chcesz się z nami skontaktować?

 

Zapraszamy.

Telefon:      606 916 919
E-mail:      kliknij
a

Aktualności

8 listopada wypada Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania (ang. „European Day of Healthy Food and Cooking”). Pierwszy raz obchodzony był w 2007 roku, z inicjatywy organizacji Euro - Toques zrzeszającej szefów kuchni.  Szacuje się, że w samej tylko Unii Europejskiej, ponad 20 mln dzieci cierpi na otyłość lub nadwagę. Obciąża to wszystkie narządy, powoduje cukrzycę, a także wpływa na samoocenę i zdrowie psychiczne. Co więcej, nawyki nabyte od najmłodszych lat, rzutują na preferencje żywieniowe w dorosłym życiu. W celu uświadamiania zarówno rodziców, jak i najmłodszych, organizowane są kampanie, między innymi Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania. Jest to przyjazna forma edukacji dotyczącej

Niedawno przeprowadziliśmy ankiety z naszymi Szefami, aby dać Wam wgląd w ich życie, od przysłowiowej kuchni. Na pierwszy ogień poszedł Karol Studziński! Szef kuchni restauracji KA la FIOR na Wolinie. Jakie są prywatne preferencje smakowe Szefa kuchni? Co ugotowałby w domu dla gości? A co było jego pierwszym dziełem? Najtrudniejsza potrawa do przygotowania? - wbrew pozorom - prawdziwy, dobry bigos   Gdzie szukasz inspiracji? - u innych szefów, natura, fora dyskusyjne, czasopisma branżowe   Co Szef Kuchni zjada na śniadanie? - to czego żona nie zjadła na kolację   Największa kulinarna wpadka? - zapomniałem o torcie na imprezę, składałem go jak goście kończyli danie główne . Wyglądał nieźle, niestety popłynął 🤔 przeprosiłem gości, na

25 października w Pałacu Tłokinia odbyła się uroczysta gala Poland 100 Best Restaurants Awards. Jest to już IX edycja rozdania nagród dla wyróżnionych restauracji i polskich szefów kuchni. To jedyne w swoim rodzaju tego typu wydarzenie w polskich kręgach gastronomii.  Szef kuchni Andrzej Jakomulski odebrał na gali nagrodę GRAND AWARDS - 3 WIDELCE, przyznaną restauracji Sublima w kategorii Najlepsza Restauracja w Polsce 2019. Reprezentował on zarówno restaurację i zespół, do którego dołączył  miesiąc temu. Na ocenę restauracji składają się głównie opinie konsumentów, dzięki czemu jest ona rzetelna. To goście restauracji, a nie krytycy kulinarni decydowali o przyznanym wyróżnieniu, co pozwala wnioskować kto najlepiej wkupił się