Chcesz się z nami skontaktować?

 

Zapraszamy.

Telefon:      606 916 919
E-mail:      kliknij

Szefowie Zachodniego Wybrzeża we Włoszech

Szefowie Zachodniego Wybrzeża wybrali się w kulinarną podróż. Trafili do Włoch, których kuchnia jest rozpoznawalna i uwielbiana na całym świecie. Kraj słynie między innymi z doskonałych produktów takich jak oliwa, sery, wina, pasty i wędliny.

W pierwszej kolejności zwiedzili kulturową stolicę i zarazem jedno z najstarszych miast Europy – Rzym. Jednak celem nie było zwiedzanie licznych zabytków, lecz warsztaty z Szefem Riccardo Zanni w kuchni COQIUS.

Szef Zanni zaprezentował tradycyjną dla Rzymu kuchnię i składniki. Jedną z przygotowywanych potraw była sztandarowa dla włoskiej kuchni – Carbonara. Teoretycznie prosta potrawa odpowiednio przygotowana może być wykwintnym daniem.

Oprócz samego szkolenia Szefowie stoczyli też kuchenny pojedynek w grupach. Na koniec oczywiście odbyła się degustacja przygotowanych potraw w formie kolacji oraz rozdanie okolicznościowych fartuchów.

Serdecznie dziękujemy firmą Jeven oraz Mareno za pokrycie kosztów podróży, dzięki Wam Szefowie mogą rozwijać skrzydła w nie łatwej sztuce kulinarnej.