Poznaj lepiej naszych Szefów! Dariusz Kontak
Niedawno przeprowadziliśmy krótkie wywiad z naszymi Szefami, aby dać Wam wgląd w ich życie, od przysłowiowej kuchni. Dziś odpowiadał mistrz cukiernictwa Dariusz Kontak! Czy żywi się wyłącznie słodkościami? Czego w kuchni nie akceptuje, a bez czego nie może się obejść?
Wywiad pół żartem, pół serio z Karolem Studzińskim
Niedawno przeprowadziliśmy ankiety z naszymi Szefami, aby dać Wam wgląd w ich życie, od przysłowiowej kuchni. Na pierwszy ogień poszedł Karol Studziński! Szef kuchni restauracji KA la FIOR na Wolinie. Jakie są prywatne preferencje smakowe Szefa kuchni? Co ugotowałby w domu dla gości? A co było jego pierwszym dziełem? Najtrudniejsza potrawa do przygotowania? - wbrew pozorom - prawdziwy, dobry bigos Gdzie szukasz inspiracji? - u innych szefów, natura, fora dyskusyjne, czasopisma branżowe Co Szef Kuchni zjada na śniadanie? - to czego żona nie zjadła na kolację Największa kulinarna wpadka? - zapomniałem o torcie na imprezę, składałem go jak goście kończyli danie główne . Wyglądał nieźle, niestety popłynął 🤔 przeprosiłem gości, na
Kulinarne rozdanie nagród Poland 100 Best Restaurants Awards
25 października w Pałacu Tłokinia odbyła się uroczysta gala Poland 100 Best Restaurants Awards. Jest to już IX edycja rozdania nagród dla wyróżnionych restauracji i polskich szefów kuchni. To jedyne w swoim rodzaju tego typu wydarzenie w polskich kręgach gastronomii. Szef kuchni Andrzej Jakomulski odebrał na gali nagrodę GRAND AWARDS - 3 WIDELCE, przyznaną restauracji Sublima w kategorii Najlepsza Restauracja w Polsce 2019. Reprezentował on zarówno restaurację i zespół, do którego dołączył miesiąc temu. Na ocenę restauracji składają się głównie opinie konsumentów, dzięki czemu jest ona rzetelna. To goście restauracji, a nie krytycy kulinarni decydowali o przyznanym wyróżnieniu, co pozwala wnioskować kto najlepiej wkupił się
Andrzej Jakomulski w Restauracji Sublima w Kołobrzegu
Andrzej Jakomulski rozpoczął pracę w restauracji Sublima w Kołobrzegu. Od miesiąca, stery restauracji przejął szef Jakomulski, aby nakierować ją na nowy nurt smaku. W listopadzie karta przejdzie gruntowne zmiany, można to nazwać prawdziwą rewolucją! Doświadczony latami praktyki w niejednej restauracji szef szykuje własną propozycję. Na chwilę obecną wrażenia z miejsca i ze współpracy z zespołem są jak najbardziej pozytywne. Miejsce na pewno przypadnie do gustu miłośnikom nieoczywistych połączeń i wyjątkowych doznań. Mamy nadzieję, że kuchnia pod okiem szefa Jakomulskiego, rozwinie swoje żagle jeszcze bardziej. Czekamy z niecierpliwością, co przyniesie ta współpraca i jaką kartą zaskoczy nas niebawem restauracja Sublima. Więcej o restauracji: RESTAURACJA SUBLIMA .