Chcesz się z nami skontaktować?

 

Zapraszamy.

Telefon:      606 916 919
E-mail:      kliknij

Gotowi na Wielkanoc?

Szykujecie się do Wielkanocy? Zastanawiacie się czym zachwycić bliskich w te święta? Szefowie Zachodniego Wybrzeża śpieszą z inspiracjami na wyborne dania!

 

Jak doskonale wiemy, najważniejszy na świątecznym stole jest chleb. To on trafia również do tradycyjnej święconki. Dobrym pomysłem jest przygotowanie go samodzielnie!
Dariusz Kontak ma dla Was wyjątkowy przepis na chleb żytni z dodatkiem palonego siana.


http://szefowiewybrzezazachodniego.pl/chleb-zytni-na-zakwasie-z-dodatkiem-palonego-siana/


przed ciężkimi daniami, jak żur czy biała kiełbasa można zaserwować lekką przystawkę, która zaostrzy apetyt na więcej. Tatar z buraka z wiśniową żelką i śledziem to wyjątkowe danie z bardzo prostych składników!

 

http://szefowiewybrzezazachodniego.pl/tatar-z-buraka-w-zelce-z-burakow-i-wisni/

 

Z Wielkanocą nieodłącznie kojarzony jest żur! Alternatywą dla jego tradycyjnej wersji jest żur bałtycki, czyli z dodatkiem ryb.

 

http://szefowiewybrzezazachodniego.pl/zur-baltycki/

 

Nie możemy zapomnieć o słodkościach! Oprócz tradycyjnej Babki, Przemysław Góral przygotował wyjątkowe propozycje tortów!

 

http://szefowiewybrzezazachodniego.pl/babka-wielkanocna/

http://szefowiewybrzezazachodniego.pl/tort-wielkanocny/

http://szefowiewybrzezazachodniego.pl/tort-pascha/

 

Wyjątkowe święto jakim jest Wielkanoc, należy uczcić niebanalnym trunkiem. Takim z pewnością są propozycje od polskiej Winnicy Turnau.