Chcesz się z nami skontaktować?

 

Zapraszamy.

Telefon:      606 916 919
E-mail:      kliknij

Tort Pascha

Idealny wyrób na Święta Wielkiej Nocy w wydaniu Przemysława Górala.

Do tortu Przemysła Góral poleca wino Szlachetny Zbiór z Winnicy Turnau.

Przygotowanie:

Twaróg mielimy dwa razy. 2 Żółtka ucieramy z cukrem i ziarenkami laski wanilii stopniowo dodając śmietankę. Całość ubijamy w kąpieli wodnej około 7 minut. Stopniowo dodajemy miękkie masło. Kolejno należy dodać twaróg i zmiksować wraz z bakaliami. Całość przełożyć do wcześniej przygotowanej formy i pozostawić na noc w lodówce. Z zewnątrz dekorujemy według własnego uznania.

 

Składniki na ciasto:

  • 500 g twarogu półtłustego lub tłustego
  • 4 żółtka
  • 130 g cukru
  • 1/2 laski wanilii
  • 140 g śmietany 36%
  • 130 g masła
  • 150 g Bakalie: migdały, rodzynki, skórka pomarańczowa.