Chcesz się z nami skontaktować?

 

Zapraszamy.

Telefon:      606 916 919
E-mail:      kliknij

Zupa Rybna Andrzeja Jakomulskiego

Zupa rybna to wyjątkowa alternatywa dla klasycznych propozycji bazujących na bulionach wołowych i drobiowych. Szef Andrzej Jakomulski docenia lokalne produkty i przedstawia,

jak z pozornie błahych produktów można wyczarować wyjątkowe danie!

  • Łosoś jurajski 0,5 kg
  • Marchewka 100 g
  • pietruszka 100 g
  • seler 100 g
  • por 50 g
  • koper 30 g
  • pomidory pelatti 200 g
  • śmietana 30% 100 ml
  • cytryna 1 szt
  • cebula 50 g
  • czosnek 10 g
  • sól
  • pieprz
  • liść laurowy
  • ziele angielskie

Łososia myjemy, filetujemy, usuwamy ości i kroimy w kostkę 2 cm. Z pozostałości po wyfiletowaniu gotujemy bulion rybny z warzywami (marchew, seler, pietruszka, por, cebula, liść laurowy, ziele angielskie). Wywar odcedzamy przez sito dodajemy pokrojone warzywa w paski, dodajemy pokrojona wcześniej rybę i pomidory pelatti. Całość doprawiamy solą i pieprzem, sokiem z cytryny.

Po zagotowaniu delikatnie mieszamy chochelką i na koniec dodajemy kopru i śmietany.

Dziękujemy jeszcze raz naszym sponsorom i w pełni polecamy ich artykuły:

➡

Gospodarstwo Rybackie Zielenica

➡

Piątnica

➡

Łosoś Jurajski

➡

Winnica Turnau

➡

Rylowscy Zaopatrzenie Gastronomii

➡

Chefs Culinar Polska

Manufaktura Mariusz Siwak oleje smakowe i paprykarz.