Zdjęcia z kolacji degustacyjnej w Winnicy Turnau
Przedstawiamy Państwu fotorelację od Pani Małgorzaty Opali z kolacji degustacyjnej w Winnicy Turnau. Szefowie Zachodniego Wybrzeża przygotowali potrawy, do których zostały dobrane wina z Winnicy.
Mariusz Siwak
Wędzone małże z kawiorem, kwaśną śmietaną i żelem rybnym, podane z winem Rose
Siekana gęś ze słonecznikiem, foie gras i truflą, podane z winem Seyval Blanc.
Andrzej Jakomulski
Kiszony Łosoś Jurajski, podanym z Rieslingiem
Zupa z dyni z borowikami, olejem pietruszkowym oraz popcornem z kukurydzy.
Karol Studziński
Sieja z kalafiorem, kapustą, wędzoną słoniną oraz kiszonymi pomidorami, podane z winem Hibernal.
Adam Krzymkowski
Przepiórka z piernikiem, dynią, topinamburem, śliwką oraz orzechem laskowym podana z winem Pinot Noir.
Przemysław Góral
Deser, biały mak z kwiatem pomarańczy i marchwią, podany z winem Szlachetny Zbiór.
Dariusz Kontak
Brownie czekoladowe z orzechami i Caremeux morelowo-dyniowym, podane z Winem Lodowym.
Zdjęcia – Małgorzata Opala Fotoaktywne