Chcesz się z nami skontaktować?

 

Zapraszamy.

Telefon:      606 916 919
E-mail:      kliknij

CZAS NA GRILLA

Sezon grillowy otwarty! Majówka każdego roku rozpoczyna sezon grillowy w naszym kraju. Niestety w tym roku musimy nasze spotkania ograniczyć do minimum. Co warto wrzucić na ruszt?

 

Najprostsze jest najsmaczniejsze. To, co znajduje się na naszym grillu, definiowane jest indywidualnymi upodobaniami. Najlepiej sprawdzi się tradycyjna kiełbasa lub biała, kaszanka oraz kiszka ziemniaczana. Dla zwolenników chudego mięsa polecamy postawić na drób, schab lub polędwiczki wieprzowe. Natomiast miłośnikom tłustych przysmaków proponujemy wybrać żeberka, karkówkę lub boczek. Ciekawym urozmaiceniem potraw na grilla jest zrobienie szaszłyków z kolorowymi warzywami, np. papryka, cebula, cukinia. 

 

Grillować można także ryby, najlepiej sprawdzi się łosoś lub pstrąg. Rybę można grillować w całości, w formie dzwonków lub filetów. Dla przełamania smaku mięsa można grillować również warzywa, najlepiej na tacce aluminiowej. Papryka, bakłażan, cukinia, pomidory czy ziemniaki będą świetnie komponowały się z mięsem. 

 

Wybierając produkty na grilla, należy zwrócić szczególną uwagę, aby mięso, ryby czy warzywa były świeże oraz dobre jakościowo. Potrawy z grilla są smaczne, ale także zdrowe, gdyż zawierają mniej kalorii niż smażone.