Chcesz się z nami skontaktować?

 

Zapraszamy.

Telefon:      606 916 919
E-mail:      kliknij
a

Aktualności

W ostatnim wpisie wspominaliśmy o sytuacji, w jakiej znalazł się lokal Karola Studzińskiego. Aby ratować restaurację, szef Studziński postanowił zorganizować weekend ze streetfoodem. Cała ekipa restauracji włożyła niezwykle dużo pracy, aby przekształcić taras restauracji w

Obowiązujące obostrzenia spowodowały, że wiele osób stanęło przed ciężką sytuacją. Wyjątkowo trudne chwile przeżywa również lokal jednego z członków Szefów Zachodniego Wybrzeża - Karola Studzińskiego. Jego restauracja KA la FIOR mieści się w Wolinie, serwowane tam dania są połączeniem nowoczesności i tradycji. Niestety długotrwałe zamknięcie, spowodowało, że szef Studziński rozważał zamknięcie. Nie pozwolili na to mieszkańcy Wolina i miłośnicy kuchni KA la FIORA. Zasugerowali zbiórkę na rzecz utrzymania biznesu, jednak skromność Szefa nie pozwoliła na taki gest. Sam pomimo ciężkiej sytuacji wspiera akcje charytatywne i stwierdził, że nie może przyjąć takiej pomocy. Aby wesprzeć działalność restauracji KA la FIOR, można zasmakować w jego kuchni! W

Pizza, pizza… to danie cieszy się nieustającą popularnością. Na czym polega jej fenomen? Z okazji Dnia Pizzy przyjrzymy się bliżej temu zagadnieniu. Podstawę tego dania stanowi pieczony placek drożdżowego ciasta inaczej nazywany Focaccia. Traktowana jako rodzaj pieczywa, już w starożytnym była przyprawiana serem i ziołami, co stanowiło pierwowzór współczesnej pizzy. Jak zapewne większość z Was wie, pizza pochodzi z Włoch. Z którego zaś regionu? Ciężko jednoznacznie wskazać, jednak odpowiedź może wskazywać powstanie pierwszych lokali nazwanych pizzeriami w XVIII wieku w Neapolu. Pizza występuje w wielu rodzajach, można je podzielić zarówno ze względu na sposób przygotowania, jak i pochodzenie. Możemy wyróżnić między innymi: „Verace” Pizza neapolitańska Pizza na bardzo