Chcesz się z nami skontaktować?

 

Zapraszamy.

Telefon:      606 916 919
E-mail:      kliknij
Ostatki

Śledzik!

Dziś ostatnia szansa na skorzystanie z całej rangi kulinarnych pyszności. Właśnie dziś wypada śledzik, który pozwala najeść się do woli przed 40-dniowym postem! Nawet osoby niewierzące lubią tę tradycję i z chęcią świętują ostatni dzień ostatków.

Co przygotować w ten wyjątkowy dzień? Szefowie Zachodniego Wybrzeża doradzą sprawdzonymi przepisami, ze śledziem w roli głównej oczywiście! 😉

Ta niedoceniona ryba jest przawdziwym skarbem Bałtyku. Warto ją przygotować nie tylko z uwagi na jej walory odżywcze i smakowe! Śledź to lokalny produkt wysokiej jakości oraz nie takiej niskiej cenie.

Sałatki nie zawsze muszą być na zimno! Można ją np. usmażyć! To wykwintne danie odczaruje śledzia i przedstawi go w nowym świetle.

http://szefowiewybrzezazachodniego.pl/smazona-salatka-baltycka/

Do tego dania szefowie polecają wino Rose z Winnicy Turnau.

 


Jak mawiają, rybka lubi pływać… w zalewie gruszkowo-octowej! Smaczny klasyk w nowoczesnej wariacji zachwyci każdego smakosza!

 

http://szefowiewybrzezazachodniego.pl/sledzik-w-zalewie-gruszkowo-octowej-andrzej-jakomulski/

 

Ostatnią propozycją jest nadzwyczajna sałatka śledziowa. Dlaczego nadzwyczajna? Bowiem podana jest w towarzystwie ogórka kołobrzeskiego, ziemniaka z ogniska i majonezu szczypiorkowego!

 

http://szefowiewybrzezazachodniego.pl/salatka-sledziowa/