Chcesz się z nami skontaktować?

 

Zapraszamy.

Telefon:      606 916 919
E-mail:      kliknij

Wszystko, co musisz wiedzieć o kolacjach degustacyjnych

Jako Szefowie Zachodniego Wybrzeża, często organizujemy lub uczestniczymy w kolacjach degustacyjnych. Każde takie wydarzenie to prawdziwe święto dla szefa kuchni i całego zespołu. Dla Gości jest to wyjątkowe doświadczenie kulinarne, które noszą w pamięci jeszcze przez długi czas.

Kolacje degustacyjne to nie jedynie zestaw pysznych dań, ale również celebracja czasu spędzonego na delektowaniu się potrawami przygotowanymi z największą starannością. Menu degustacyjne komponowane jest przez szefa kuchni i jego zespół w taki sposób, by stworzyć harmonię smaków i zachwycić Gości ich różnorodnością.

Menu degustacyjne najczęściej składa się z kilku lub kilkunastu dań. Dopasowywane jest zazwyczaj do tematu wieczoru – może być związane z porą roku, świętem lub miejscem, w którym odbywa się kolacja. Po powitaniu Gości i zapowiedzi kolejnych dań, na początku zostają podane lekkie przekąski, które przygotowują kubki smakowe pod kolejne doznania. Następnie podawana jest zupa, danie rybne, mięsne oraz deser.

Posiłkom często towarzyszy również starannie dopasowany do okoliczności oraz konkretnych dań alkohol, który wzmacnia doznania kulinarne. Wydarzenia te są niekiedy urozmaicane muzyką na żywo.

Kolacje degustacyjne to okazja dla kucharzy, by wyrwać się z codziennej rutyny oraz możliwość zaprezentowania swoich zdolności i wykorzystania kreatywności. Dla Gości jest to okazja na spróbowanie zupełnie nowych połączeń smakowych oraz chwila relaksu i odpoczynku od dnia codziennego.