Chcesz się z nami skontaktować?

 

Zapraszamy.

Telefon:      606 916 919
E-mail:      kliknij

Nowy sezon, nowe smaki

23 września to pierwszy dzień jesieni! Ta pora roku to nie tylko czas spadających liści, chłodniejszych temperatur czy melancholijnego nastroju. To okres, podczas którego przyroda obdarza nas obfitością niesamowitych smaków.

Dlaczego właśnie teraz warto czerpać z bogactwa natury?

Grzyby – niezależnie od tego, czy wolisz zbierać je sam, czy wspierasz lokalnych dostawców, musisz przyznać, że jesień bez grzybów nie istnieje! Dodają one niesamowitego smaku wielu potrawom. Świetnie komponują się z makaronami, mięsem i rybami.

Dynia – to nie tylko ozdoba na Halloween! Gwiazda jesiennego sezonu to kluczowy składnik sezonowych zup i ciast. Możesz przygotować również dyniową kawę lub postawić na dyniowe purée, które świetnie zastąpi tradycyjne ziemniaki.

Śliwki – owoce, które dzięki słodkiemu smakowi sprawdzą się zarówno w formie dżemów oraz konfitur, jak i dodatek do deseru. Placek ze śliwkami, tarta lub owoce zapiekane pod kruszonką sprawią, że nawet deszczowy, jesienny dzień stanie się piękny.

Gruszki – delikatny owoc w postaci kompotu, dodatku do sałatki lub deseru to strzał w dziesiątkę każdego spotkania towarzyskiego. Na szczególną uwagę zasługuje połączenie gruszki z czekoladą.

Jesień to okres niesamowitych smaków, które powinniśmy doceniać każdego roku. Sezonowe warzywa i owoce to inspiracja do podejmowania eksperymentów i przełamywania tradycyjnych połączeń w kuchni. Przygotuj się na nowe doznania smakowe i odkryj jesienne dary w niecodziennych formach.