Chcesz się z nami skontaktować?

 

Zapraszamy.

Telefon:      606 916 919
E-mail:      kliknij

Łap co świeże!

Przełom maja i czerwca to sezon bogaty w wiele warzyw i owoców. Nikomu nie trzeba powtarzać, że warto sięgać po produkty sezonowe, ze względu na smak, zdrowie i oczywiście cenę.

Co więc warto kupować? 

Bób – bogaty w białko, często spożywany jako przekąska lub dodatek do obiadu.

Botwinka – idealna do przygotowania chłodnika w cieplejsze dni.

Kalafior – ceniony w kuchniach za jego uniwersalność. Można go podawać w niemal każdej formie.

Rabarbar – nietypowy smak najczęściej kojarzymy w cieście oraz kompocie. Rabarbar jest cennym źródłem kwasu foliowego, potasu oraz witamin A, C i E.

Truskawki – Polska jest przodującym producentem truskawek. Owoc ten jest bardzo niskokaloryczny dlatego też powinny po niego sięgać osoby dbające o linię. 

Czereśnie – nie tylko szpaki doceniają ich smak! Czereśnie smakują na surowo oraz we wszelkiego rodzaju przetworach. 

Porzeczki – czarne, czerwone, czy też należący do tej samej rodziny agrest, wszystkie odmiany są bogate w witaminę C oraz PP.

Jeżeli chcemy cieszyć się smakiem tych warzyw i owoców cały rok, warto rozważyć przygotowanie przetworów lub ich zamrożenie.