Chcesz się z nami skontaktować?

 

Zapraszamy.

Telefon:      606 916 919
E-mail:      kliknij

Tuńczyk w towarzystwie grzybów enoki

Poszukujecie prostego, ale bardzo efektownego dania? Ideą tego przepisu są świetnie wyważone produkty. Kompozycję przygotował Andrzej Jakomulski.

Do tego dania szef kuchni poleca wino Solaris z Winnicy Turnau.

Przygotowanie:

Tuńczyka siekamy w drobną kostkę. Dodajemy oleju sezamowego, sosu sojowego i szczypiorku. Całość łączymy z mango i cytrusami. Dodajemy majonezu pomidorowego i piklowanych grzybków enoki. Przygotowane danie dekorujemy papierem ryżowym, mikro groszkiem oraz kawiorem z limonoki.

 

Składniki:

  • tuńczyk,
  • szczypiorek,
  • grzyby enoki,
  • papier ryżowy,
  • sezam,
  • sos sojowy,
  • kawior z limonki,
  • majonez pomidorowy,
  • mango,
  • grapefruit pomarańcz,
  • olej sezamowy.