Tuńczyk w towarzystwie grzybów enoki
Poszukujecie prostego, ale bardzo efektownego dania? Ideą tego przepisu są świetnie wyważone produkty. Kompozycję przygotował Andrzej Jakomulski.
Do tego dania szef kuchni poleca wino Solaris z Winnicy Turnau.
Przygotowanie:
Tuńczyka siekamy w drobną kostkę. Dodajemy oleju sezamowego, sosu sojowego i szczypiorku. Całość łączymy z mango i cytrusami. Dodajemy majonezu pomidorowego i piklowanych grzybków enoki. Przygotowane danie dekorujemy papierem ryżowym, mikro groszkiem oraz kawiorem z limonoki.
Składniki:
- tuńczyk,
- szczypiorek,
- grzyby enoki,
- papier ryżowy,
- sezam,
- sos sojowy,
- kawior z limonki,
- majonez pomidorowy,
- mango,
- grapefruit pomarańcz,
- olej sezamowy.