Brownie na dzień ciasta
Obchodzimy dziś Dzień Ciasta! Warto osłodzić listopadowy wieczór słodkim wypiekiem, dlatego Przemysław Góral przygotował szybki przepis na brownie!
W końcu, któż nie kocha czekolady?
Składniki:
185 g masła
185 g czekolada Madagaskar
150 g jaja
250 g cukier brązowy
85 g mąka pszenna
40 g kakao
Wykonanie:
Czekoladę rozpuścić z masłem, ubić jajka na puszystą masę z cukrem brązowym. Masę jajeczną połączyć z roztopioną czekoladą dodać mąkę i proszek kakaowy.
Piec 20 minut 170 stopni. Deser ozdabiamy według uznania, można skorzystać z pistacji, orzechów, migdałów, kruszonego ziarna kakaowca.
Poszukujecie deserowego wina? Doskonałe propozycje oferuje Polska Winnica Turnau! Warto zajrzeć na ich stronę internetową.