Andrzej Jakomulski w wywiadzie dla Politiken.dk
Duński portal politiken.dk wyróżnił Kołobrzeg na mapie polskiego wybrzeża. W artykule na temat atrakcji, jakie można spotkać nad naszym morzem, znalazło się sporo miejsca na docenienie tego, co tworzone jest w Restauracji Sublima.
O Kołobrzegu
Miasto zostało nazwane polską stolicą SPA i centrów wellness ze względu na największą ich gęstość w przeliczeniu na metr kwadratowy. Opisano również EuroVelo 10- europejską sieć szlaków rowerowych, która w Kołobrzegu rozciąga się wzdłuż promenady, oferując podczas przejażdżki niezapomniane widoki. Uwadze autorów nie umknęła oczywiście Restauracja Sublima.
„Jesteśmy coraz bliżej poziomu europejskiego!”
„Szef kuchni Andrzej Jakomulski chce pokazać, czym może stać się polska sztuka kulinarna — Nie jesteśmy jeszcze na poziomie europejskim. Ale jesteśmy coraz bliżej – mówi” – w takich słowach został podkreślony potencjał naszej kuchni. — Gwiazdki Michelin prawdopodobnie się pojawią, trzeba tylko zwrócić uwagę na Polskę — podsumowuje szef kuchni Sublimy.
Efekt lat pracy
Znakomita karta dań, wspaniała atmosfera i duże grono ich miłośników- to tylko niektóre z aspektów poruszonych w artykule. W tworzenie każdej z tych rzeczy szef Jakomulski wkłada duże pokłady energii i masę pracy, dlatego tym bardziej cieszy nas fakt, że zostały docenione.
Link do całego artykułu możecie znaleźć tutaj.