Szkolimy nowych adeptów sztuki kulinarnej
Mariusz Siwak wraz z Andrzejem Jakomulskim wspólnie prowadzą warsztaty przygotowujące uczniów do pracy w gastronomii, w nowoczesnych hotelach i restauracjach. Cieszymy się, że możemy podzielić się naszym doświadczeniem z młodymi ludźmi. To oni za kilka lat zasilą rynek gastronomiczny i będą tworzyć standard regionalnej kuchni. - komentuje Andrzej Jakomulski. Szkolenia wykonywane są w ramach projektu "Nowoczesny kucharz", który realizowany jest przez Europejski Fundusz Rozwoju Wsi Polskiej w CWM w Grodnie. W projekcie bierze udział około 60 uczniów szkół gastronomicznych ze Świnoujścia i Nowogardu. Uczestnicy zgłębiają wiedzę kulinarną, a także nabywają umiejętności pracy na najnowocześniejszym sprzęcie gastronomicznym. Z resztą, sami zobaczcie fotorelację z warsztatów.
Wszystkiego najsłodszego wszystkim Paniom życzą Szefowie
Dzisiejsze danie, czekoladowy ptyś z kremem z orzechów laskowych i musem z rokitnika, dedykujemy
Giełda Klimatex już 3-5 kwietnia
Już na początku kwietnia spotkacie nas na trzydniowym wydarzeniu Giełda Klimatex w Kołobrzegu. Spotkacie nas na stoiskach firmy Jeven oraz Mareno. To doskonała okazja, by porozmawiać i spróbować specjałów, które przygotujemy specjalnie dla Was. Jeven specjalizuje się w sprzedaży profesjonalnych rozwiązań do wentylacji kuchni. W ponad 10-cio letniej działalności firma Jeven dostarczyła okapy kuchenne do ponad 1500 różnego typu obiektów na terenie Polski. Jedną z flagowych serii produktów jest linia włoskiego producenta urządzeń kuchennych Mareno. Mareno działa na rynku od ponad 50-ciu lat i produkuje urządzenia cenione na całym świecie. Giełda Klimatexu, jak co roku, oferuje swoim gościom wiele dodatkowych atrakcji. Szkolenia, degustacje, wystąpienia ekspertów z
Kolacja w Winnicy Turnau 2018 za nami
Nie kryliśmy radości, gdy dowiedzieliśmy się, że będziemy współtworzyć to wydarzenie. Bilety na kolację i recital Grzegorza Turnaua zostały wyprzedane w 2 dni. Zobaczcie co serwowaliśmy tym szczęśliwcom, którzy w porę zdecydowali się na zakup biletów. Przystawka Pstrąg z gospodarstwa Zielenica / rabarbar / werbena / kalarepa / estragon Adam Krzymkowski Gęsia wątroba / szara reneta trawa żubrowa / sok z brzozy Andrzej Jakomulski Zupa Wołowina / wiejska śmietana z gospodarstwa Wojciecha Pilcha / kolendra / palony czosnek Adam Krzymkowski Dania główne Łosoś jurajski / sałata masłowa / szparagi małosolne / kawior wędzony z łososia Andrzej Jakomulski Jeleń / wężymord / ziemniak wędzony / czyściec / siano Mariusz Siwak Deser Czarna Porzeczka / biała czekolada / trawa żubrowa /