Chcesz się z nami skontaktować?

 

Zapraszamy.

Telefon:      606 916 919
E-mail:      kliknij
a

Aktualności

Chcemy z całego serca podziękować firmom, które każdego dnia wspierając nas, pokazują że gastronomia to nie tylko biznes. To sposób na życie, pasja i zaangażowanie, które dają wiele radości. Podczas ostatniej giełdy Klimatex wsparła nas marka Jeven oraz Mareno. To właśnie tam mogliście nas spotkać podczas zwiedzania targów. Jeven to firma oferująca najwyższej klasy urządzenia do wentylacji kuchni. Mareno to marka oferująca wysokiej klasy sprzęt gastronomiczny. Szczególne podziękowania także dla firmy FrischeParadies za dostarczenie najlepszych produktów, dzięki czemu mogliśmy serwować dania i przystawki oparte na najlepszych produktach. Bez Was drodzy przyjaciele, to co robimy nie miałoby sensu. Z Wami możemy przenosić góry. Dziękujemy z całego serca. Szefowie Wybrzeża Zachodniego

W ubiegły weekend Szefów Wybrzeża Zachodniego reprezentowali Andrzej Jakomulski i Adam Krzymkowski. Można było ich spotkać na stoisku firmy Jeven dystrybutora profesjonalnych urządzeń do wentylacji kuchni oraz urządzeń gastronomicznych Mareno. X Giełda Gastronomiczna Klimatex trwała od czwartku do soboty. Podczas wydarzenia można było wysłuchać wiele prelekcji i zobaczyć różnorodne pokazy kulinarne. Tradycją targów jest jest duży udział wydarzeń towarzyszących, które sprawiają, że podczas odwiedzin wydarzenia trudno się nudzić. W piątek odbyła się między innymi prelekcja dotycząca trendu zero waste w kuchni. Trendy ekologiczne oraz optymalizacja pracy z produktem, w celu eliminowania odpadów cieszy się coraz większym zainteresowaniem w świecie gastronomii. Cieszymy się, że

28 marca w Starej Komendzie Mariusz Siwak miał przyjemność poprowadzić prelekcję na temat produktów regionalnych. Podczas swojego wystąpienia podkreślał coraz większą różnorodność produktów dostępnych na rynku lokalnym produkowanych tradycyjnymi metodami. Dawniej w naszym województwie można było znaleźć zaledwie kilka produktów, głównie miody i ser kozi. Obecnie producentów jest coraz więcej i pojawia się coraz więcej smaków. Nasz region się rozwija. - opowiada Mariusz Siwak. Producenci coraz częściej decydują się na poszukiwania nowych rozwiązań, kombinują, bawią się smakami, bardzo mnie to cieszy  - dodaje Mariusz. Na wydarzeniu nie zabrakło degustacji oraz ważnych dla regionu producentów topowych produktów. Na stołach degustacyjnych gościli między innymi pstrąg od Ani z

Misją Szefów Zachodniego Wybrzeża jest między innymi wspieranie lokalnych producentów. Już 28 mara Mariusz Siwak opowie o aspektach zdrowego odżywiania w ujęciu kuchni regionalnej. Wydarzenie odbędzie się w restauracji Stara Komenda Browar w Szczecinie. Start: godzina 18:00. Podczas wieczoru nie zabraknie także degustacji produktów regionalnych oraz oprawy muzycznej, którą przygotował Zespół Pieśni i Tańca Szczecinianie / Polish Folk Dance Group Szczecinianie. Uczestnicy będą mieli także okazję wysłuchać prelekcji na temat zachodniopomorskich produktów regionalnych tradycyjnych i lokalnych. Organizatorami wydarzenia są Pomorze Zachodnie oraz Dom Kultury Słowianin.