Chcesz się z nami skontaktować?

 

Zapraszamy.

Telefon:      606 916 919
E-mail:      kliknij
a

Aktualności

4 Kolacja w Winnicy Turnau już za nami. Trudno w kilku słowach opisać to co działo się podczas wydarzenia, bo działo się bardzo dużo. Szefowie zaserwowali rewelacyjne sety degustacyjne okraszone starannie dobranymi winami z winnicy. Goście mieli okazję nie tylko zdegustować najlepsze produkty winnicy, ale także poznali proces tworzenia docenianych na całym świecie trunków. Wydarzenie uświetnił koncert Stanisława Soyki. Podczas wydarzenia gotowali dla gości szefowie oraz ich pomocnicy. Nie zabrakło także pralin z logo Winnicy Turnau wykonanych przez Dariusza Kontaka oraz Przemysława Górala. Podczas dwóch godzin z kuchni wydano ponad 400 specjałów. Z pewnością nikt nie wyszedł głodny. Amouse bouche wykonał Adam Krzymkowski. Przystawki

29 czerwca będziemy współtworzyć kolejną edycję kolacji degustacyjnej w Winnicy Turnau. Wydarzenie, swoją muzyką i śpiewem uświetni wyjątkowy Gość Stanisław Sojka. Wokalista, kompozytor, multiinstumentalista, autor ponad trzydziestu albumów i wielu legendarnych przebojów, które na stałe weszły do kanonu polskiej - i nie tylko - piosenki literackiej. W trakcie recitalu Goście usłyszą utwory z najnowszej płyty artysty oraz ze wszystkich okresów Jego twórczości. W trakcie wydarzenia nie zabraknie degustacji win oraz sposobności do zwiedzania winnicy. Swoje sety degustacyjne przygotuje pięciu Szefów Zachodniego Wybrzeża, w tym Andrzej Jakomulski, Mariusz Siwak, Karol Studziński, Adam Krzymkowski oraz Przemysław Góral. Bilety na to wydarzenie wyprzedały się w kilka godzin. To

Czas na podsumowanie partnerów i sponsorów kolacji degustacyjnej w Grodnie. Komu zawdzięczamy realizację wydarzenia? Lista przyjaciół Szefów Zachodniego Wybrzeża jest długa, a szczególne podziękowania należą się przede wszystkim Tym, bez których nasza praca nie miałaby sensu. Chcielibyśmy podziękować w szczególności: Winnicy Turnau za wspaniałe wsparcie, opiekę merytoryczną i wiele uwagi, która z Waszej strony została nam poświęcona. M.Ferber Wypożyczalni Gastronomicznej za dostarczenie wyposażenia sali, zastawy i wielu innych rzeczy, które pozwoliły nam utrzymać wysoki poziom serwisu naszego wydarzenia. Kulinarny - Wojciech Kurzyk za wsparcie przy organizacji infrastruktury niezbędnej do przeprowadzenia kolacji. Gospodarstwu Rybackiemu Zielenica za doskonałego jesiotra, który cieszył podniebienia naszych gości. Wojciechowi Pilchowi za wspaniałe sery twarogowe. Andrzejowi Rytwińskiemu

Kolacja w Grodnie była wielkim wyzwaniem, ponieważ było to pierwsze wydarzenie w pełni przygotowane i zorganizowane przez Szefów Zachodniego Wybrzeża. Prace nad wydarzeniem trwały od kilku miesięcy, a wszystko to czego doświadczyli nasi Goście było efektem sprawnego działania ponad 30 osobowego zespołu oraz partnerów wydarzenia. Na szczególną uwagę zasługuje Winnica Turnau, która udzieliła nam nieocenionego wsparcia podczas kolacji w Grodnie. Partnerami wydarzenia były także M.Ferber Wypożyczalnia Sprzętu Gastronomicznego oraz Gospodarstwo Rybackie z Zielenicy. Co działo się podczas kolacji? Zaserwowaliśmy 7 setów degustacyjnych okraszonych winami z Winnicy Turnau starannie dobranymi przez sommeliera z tejże winnicy. W przerwach pomiędzy posiłkami nasi Goście mieli okazję wysłuchać wykładów dotyczących