Kolacja Grodno 2019. Ta kolacja przejdzie do historii
Kolacja w Grodnie była wielkim wyzwaniem, ponieważ było to pierwsze wydarzenie w pełni przygotowane i zorganizowane przez Szefów Zachodniego Wybrzeża. Prace nad wydarzeniem trwały od kilku miesięcy, a wszystko to czego doświadczyli nasi Goście było efektem sprawnego działania ponad 30 osobowego zespołu oraz partnerów wydarzenia. Na szczególną uwagę zasługuje Winnica Turnau, która udzieliła nam nieocenionego wsparcia podczas kolacji w Grodnie. Partnerami wydarzenia były także M.Ferber Wypożyczalnia Sprzętu Gastronomicznego oraz Gospodarstwo Rybackie z Zielenicy. Co działo się podczas kolacji? Zaserwowaliśmy 7 setów degustacyjnych okraszonych winami z Winnicy Turnau starannie dobranymi przez sommeliera z tejże winnicy. W przerwach pomiędzy posiłkami nasi Goście mieli okazję wysłuchać wykładów dotyczących
Piszą o nas w „Szefie kuchni”
Zachęcamy do zapoznania się z wywiadem z Mariuszem Siwakiem, który ukazał się w magazynie branży gastronomicznej „Szef Kuchni”. Nasz mistrz opowiada o pomyśle stworzenia Szefów Zachodniego Wybrzeża i kierunku, w którym zmierza. O specyfice regionu zachodniopomorskiego oraz kuchni, która jest wyjątkowa i oryginalna. Czy metoda slowfood stanie się bardziej popularna? Zapraszamy do przeczytania.
Dziękujemy Winnicy Turnau oraz M.Ferber za wsparcie Kolacji Szefów Zachodniego Wybrzeża
Nasze kolacja degustacyjnej w Grodnie odbędzie się już 14 czerwca. Dziś chcielibyśmy przedstawić Wam naszych przyjaciół, bez których nie poradzilibyśmy sobie przy tworzeniu tej uczty. M. Ferber to jedna z największych w Europie wypożyczalni szerokiej gamy sprzętu gastronomicznego. Zajmują się wyposażeniem w postaci najwyższej jakości przyborów. Ich narzędzia wspomagają firmy eventowe, cateringowe, restauracje, hotele i inne instytucje oraz osoby prywatne. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu zapewniają klientom profesjonalną obsługę, gwarancję zapewniając najwyższe standardy oferowanych usług. Winnica Turnau tworzą potomkowie Jerzego Turnaua, panowie Zbigniew, Grzegorz, Jacek oraz Tomasz Kasicki, którzy obecnie łączą swoje siły. Ich wino pochodzi głównie ze szczepów solaris i johanniter, a także riesling, hibernal, seyval
Kolacja szefów w Grodnie już 14 czerwca. Gościem specjalnym Limboski
Już 14 czerwca odbędzie się kolacja degustacyjna Szefów Zachodniego Wybrzeża. Tym razem zaproponujemy 7 setów degustacyjnych okraszonych regionalnym winem z Winnicy Turnau w akompaniamencie doskonałego bandu Limboski. Kolacja szefów odbędzie się w Grodnie, w malowniczej miejscowości oddalonej o niespełna 5 kilometrów od Międzyzdrojów. Gotować dla nas będą: Mariusz Siwak, Andrzej Jakomulski, Przemysław Góral, Adam Krzymkowski oraz Karol Studziński. Serdecznie zapraszamy. Wszystkich zainteresowanych udziałem w wydarzeniu odsyłamy do podstrony rezerwacyjnej dostępnej tutaj.