Chcesz się z nami skontaktować?

 

Zapraszamy.

Telefon:      606 916 919
E-mail:      kliknij

Wyjątkowi Goście w Restauracji KA la FIOR.

Wczoraj przed ekipą Restauracji KA la FIOR w Wolinie stanęło nie lada wyzwanie. Bowiem odwiedzili ich niezwykli Goście Szef Kuchni Tom Wickboldt oraz Szef Ariel Caspeta Perez z gwiazdką Michelin. Kucharze na czele z Karolem Studzińskim przygotowali dla nich menu degustacyjne.


Zastanawiacie się, co też zawierało to wyjątkowe menu degustacyjne?

Otwierał je polski specjał, kwas chlebowy.


Później zaserwowano chleb własnego wypieku wraz z masłem i solą.

Trzecim daniem okazał się łosoś z kiszonym pomidorem i kozim serem.


Po daniu rybnym była kolej na gęś z burakiem i wiśnią.

Kolejnym daniem dla Szefa była kaczka z krwią i owocami leśnymi.

Następną potrawą rybną okazał się sandacz z dynią, marchwią i borowikami.


Podano również orzeźwiający cydr z cytryną i miętą.

Gołąb z pęczakiem, kapustą oraz piernikiem, mógł okazać się prawdziwym zaskoczeniem.

Menu zwieńczył deser z czekolady i wiśni.


Czy udało się trafić w gusta Gości?  „Talerze wracały puste!” skomentował Szef Kuchni Studziński. Najwięcej może zasugerować opinia Szefa Pereza:

„Today me and my wife had the fortune to visit KA La FIOR, this time we took Manja W and Chef Tom Wickboldt with us and we were received with exquisite home baked bread and butter by chef Karol Studziński himself! Every course was nicely served with local high quality products and excellent service, once again thanks for such a great evening to the whole KA la FIOR team and chef Karol Studziński.”

Dziś z żoną mieliśmy okazję odwiedzić KA La FIOR, tym razem zabraliśmy Manję W oraz Szefa Toma Wickboldt’a z nami i zostaliśmy przyjęci chlebem własnego wypieku, oraz masłem przez Szefa Studzińskiego w jego własnej osobie. Każde z dań było ładnie zaserwowane, wykonane z lokalnych produktów o wysokiej jakości oraz zostaliśmy doskonale obsłużeni. Jeszcze raz dziękuję bardzo za tak wspaniały wieczór całemu zespołowi KA la FIOR’a oraz Szefowi Karolowi Studzińskiemu.

Jesteśmy bardzo dumni z naszego Szefa Karola i jego zespołu za wyśmienitą kuchnię, którą doceniły tak ważne osobistości świata gastronomii.