Chcesz się z nami skontaktować?

 

Zapraszamy.

Telefon:      606 916 919
E-mail:      kliknij
a

Aktualności

Oficjalnie nastało lato, a wraz z nim dłuższe, słoneczne dni i wysokie temperatury na termometrach. Wakacyjna pora roku sprzyja zmianom - nie tylko odcienia naszej skóry i długości rękawów, ale nadszedł również czas na nowe wariacje na talerzu! Z tej okazji Szef Kuchni w restauracji Sublima - Andrzej Jakomulski przygotował dla Państwa nowe menu!  Karta obfituje w dania bazujące na rybach oraz owocach morza, takie jak filet z suma z bobem, chorizo, czarną porzeczką, sosem krewetkowym i sałatką z dzikich ziół czy ceviche z tuńczyka w towarzystwie awokado, mango, kolendry, shimei i limonki.  Fani wołowiny oraz drobiu mogą rozpieścić swoje podniebienia polikami wołowymi z purée

Dziś 23 czerwca — każdy tata obchodzi swoje święto. I choć dla swoich dzieci pełni na co dzień wiele ról — złotej rączki, przyjaciela, kierowcy, szefa kuchni, nauczyciela, to zgodnie przyzna, że właśnie rola ojca jest tą najważniejszą z nich. Dla swoich dzieci zawsze jesteście najlepsi na świecie bez względu na to, co robicie! Wszystkim tatom składamy najlepsze życzenia zdrowia, wielu powodów do ojcowskiej dumy i mnóstwa radości każdego dnia!

Idzie nowe! Mariusz Siwak nie spoczywa na laurach i tworzy nową kartę dań dla hotelu Courtyard by Marriott Szczecin City w Szczecinie. Choć jest to zajęcie żmudne i niełatwe pod względem logistycznym, to daje szalenie imponujące efekty! Pierwszymi Szef Siwak pochwalił się już na swoim facebookowym profilu i możemy być pewni, że nowe menu będzie dopracowane w każdym calu: zapowiada się pięknie, kolorowo, niepowtarzalnie, a co za tym idzie — niesamowicie smacznie. Już niedługo zdradzimy i przedstawimy Wam dokładnie całość tego kulinarnego projektu!

Nie od dziś wiadomo, że dobre wino i jedzenie to perfekcyjny duet! W myśl tej zasady już 17 czerwca odbędzie się doroczna wiosenna kolacja degustacyjna z udziałem Szefów Zachodniego Wybrzeża, która połączy dwa niezwykłe światy przepysznych potraw i polskich win. W malowniczo położonych Baniewicach Andrzej Jakomulski, Przemysław Górral Mariusz Siwak i Karol Studziński spotkają się, by przygotować siedem wyjątkowych dań inspirowanych trunkami stworzonymi w Winnicy Turnau - każdemu z prezentowanych win będzie towarzyszyć starannie dobrana potrawa w formie degustacyjnej. Goście, którzy przybędą na miejsce, będą mogli spodziewać się mnóstwa kulinarno-muzycznych doznań, ponieważ kolacji będzie towarzyszył również recital Andrzeja Sikorowskiego połączony z brzmieniami gitary Jacka Królika. Tego