Chcesz się z nami skontaktować?

 

Zapraszamy.

Telefon:      606 916 919
E-mail:      kliknij
a

Aktualności

Szefowie Zachodniego Wybrzeża wraz z przyjaciółmi serdecznie zapraszają na wyjątkową kolację degustacyjną w Restauracji Sublima w Kołobrzegu! Już 12 października 2024 roku, o godzinie 18:00, czeka Was wieczór pełen wyśmienitych smaków i niezapomnianych muzycznych wrażeń. 🎶✨ Menu degustacyjne, opracowane przez najlepszych kucharzy z regionu, zachwyci Was wyjątkowymi połączeniami smaków, a starannie dobrane wina podkreślą każdą potrawę. 🍷🍽️ 🎵 Wspaniałą atmosferę wieczoru uświetni koncert jazzowy Dorrey Lin Lyles, której towarzyszyć będzie Sylwester Ostrowski. To muzyczne wydarzenie zakończy trasę koncertową w Polsce! 📞 Aby zarezerwować miejsce, prosimy o kontakt pod numerem: 601 220 137. Koszt kolacji z koncertem: 350 zł/osoba. Nie przegapcie tej wyjątkowej okazji – zapraszamy do Sublimy na

Wiosna w pełni, a temperatury rosną z każdym dniem. Szukamy wtedy sposobów na ochłodzenie się i odświeżenie. Jednym z najlepszych sposobów, aby to osiągnąć, jest sięgnięcie po chłodniki – pyszne, zimne zupy, które nie tylko orzeźwiają, ale też dostarczają wielu cennych witamin i minerałów. W dzisiejszym wpisie przybliżymy Wam najpopularniejsze rodzaje chłodników oraz podpowiemy, jak je przyrządzać. Rodzaje chłodników Chłodnik ogórkowy To klasyczna zupa, która sprawdzi się na każdą okazję. Przygotowywana na bazie jogurtu naturalnego lub kefiru, z dodatkiem świeżych ogórków, koperku i czosnku, jest lekka i orzeźwiająca. Często wzbogacana jest o chrupiące rzodkiewki i szczypiorek, co dodaje jej dodatkowego smaku i tekstury. Gazpacho Pochodzący z Hiszpanii chłodnik

Dzień Dziecka to wyjątkowa okazja, by uczcić naszych najmłodszych w sposób, który najbardziej lubią – przez smaczne jedzenie! Choć mogłoby się wydawać, że dzieci docenią nasze kulinarne wysiłki i wyrafinowane potrawy, rzeczywistość często pokazuje, że prostota jest kluczem do ich serc (i żołądków). Czasami lepiej postawić na coś prostego, co na pewno im zasmakuje, niż liczyć na to, że docenią nasze carpaccio z buraka. Dlaczego proste jedzenie jest najlepsze dla dzieci? Dzieci mają specyficzne preferencje smakowe i często wolą dobrze znane, proste potrawy niż skomplikowane dania o wyrafinowanym smaku. Jedzenie dla dzieci powinno być: Łatwe do zjedzenia: Drobno pokrojone, miękkie i mało wymagające jeśli chodzi

Sezon na szparagi w pełni! Nasi Szefowie z zamiłowaniem wykorzystują je w kuchni, tworząc wyjątkowe kompozycje, które zachwycają nie tylko smakiem, ale także wyglądem. W Restauracji Sublima, pod wspaniałym kierownictwem Szefa Kuchni, Andrzeja Jakomulskiego, znajdziecie szereg wykwintnych dań z zielonymi i białymi szparagami - od klasycznego szparaga z jajkiem i sosem holenderskim, przez aromatyczną zupę szparagową, aż po wyrafinowane połączenie z pstrągiem łososiowym. W Restauracji Kino Courtyard by Marriott Szczecin City, gdzie kieruje kuchnią Mariusz Siwak, czekają na Was prawdziwe kulinarne doznania! Od carpaccio z renifera ze szparagami i czosnkiem niedźwiedzim, przez krem ze szparagów, aż po deser, gdzie szparagi łączą się z miętą i