Live z Mariuszem Siwakiem i Dominikiem Węsierskim
Tydzień temu mieliśmy przyjemność podglądać na żywo Szefa Siwaka w kuchni. W towarzystwie Sommeliera Dominika Węsierskiego przyrządzali stek z wołowiny dojrzewającej.
W teorii nic trudnego, w praktyce prawdziwy test umiejętności kulinarnych! Lecz nie samym gotowaniem Szefowie żyją! Podczas transmisji poznaliśmy kulinarną ścieżkę Szefa Siwaka,
dowiedzieliśmy się kilku nowych rzeczy o lokalnych produktach, nie brakowało również momentów, które nas rozbawiły!
Zgodnie z głównym założeniem Szefów Zachodniego Wybrzeża do stworzenia potrawy wykorzystane zostały składniki od lokalnych dostawców. Wołowina była grała główną rolę, więc
jej jakość musiała być bezkompromisowo najlepsza! Taką zapewnił Szymon i jego specjały. Jeżeli mieszkacie w Szczecinie lub okolicy, koniecznie wypróbujcie jego ofertę.
O niepowtarzalny aromat i smak potrawy zadbały Liście, czyli hodowla mikroliści i mikroziół doniczkowych. Moc smaku, zdrowia, a przy tym fantastyczne wrażenia wizualne gwarantowane.
Jak doskonale wiemy, przy potrawie takiej jak stek, nie obędzie się bez wina! Które najlepiej pasuje do wołowiny? Na to pytanie odpowiedział Sommelier Dominik! Wybrał kilka ciekawych propozycji od Wine Land Szczecin oraz Winnica Turnau!
Dziękujemy również Chefs Culinar Polska, bez których nie mogłoby się odbyć żadne wydarzenie!
Przepis Szefa siwaka znajdziecie w naszym wcześniejszym wpisie.
Pełne nagranie znajdziecie na Facebooku Szefów.