Narada strategiczna Szefów Zachodniego Wybrzeża
5 września w Wolinie w bistro KAlaFIOR Karola Studzieńskiego odbyła się narada strategiczna Szefów Zachodniego Wybrzeża. Na spotkanie przyjechali przyszli i obecni partnerzy. Andrzej Jakomulski dokonał podsumowania dotychczasowych działań i przedstawił plany na najbliższą perspektywę. Już niebawem kolejne kolacje degustacyjne oraz inne formy wsparcia, także w międzynarodowym towarzystwie.
Jak na szefów przystało, podczas spotkania nie zabrakło degustacji lokalnych produktów. Dzięki Karolowi Studzieńskiemu degustowaliśmy między innymi sery, w tym twaróg ekologiczny Pani Krystyny Manke z Domysłowa, kiszonki, pikle oraz łososia wędzonego w wykonaniu zespołu Bistro KAlaFIOR. Napoje, w tym cydr, czy sok jabłkowo-aroniowy dostarczył pan Andrzej Ożyński. Degustowaliśmy także kozie sery ekologiczne oparte na włoskiej recepturze z gospodarstwa rolnego Paolo Cesqui ze Skoszewa 22.
Poniżej krótka fotorelacja ze spotkania.