Chcesz się z nami skontaktować?

 

Zapraszamy.

Telefon:      606 916 919
E-mail:      kliknij

Sałatka z wątróbką z dorsza / Andrzej Jakomulski

Wyborne wątróbki dorszowe w towarzystwie ogórka kołobrzeskiego. Danie przyrządzone i polecane przez Andrzeja Jakomulskiego.

Do tego dania Andrzej poleca wino Hibernal z Winnicy Turnau.

Przygotowanie:

Wątróbki dorszowe konfituj w oliwie rzepakowej z dodatkiem soli, pieprzu, liścia laurowego, ziela angielskiego i czosnku. Ogórka kołobrzeskiego pokrój w paski, a cebulę w piórka.

Dodaj posiekane kapary, koper i kiełki słonecznika. Przypraw solą i pieprzem. Całość skrop sokiem z cytryny i oliwą rzepakową. Sałatkę połącz z wątróbką dorszową.

 

Składniki:

  • 80 g wątróbki dorszowej
  • 30 g ogórka kołobrzeskiego z gospodarstwa Zagon Elżbiety Kuczmy
  • 5 g cebuli
  • 3 g kaparów
  • 3 g kopru
  • 50 ml oleju rzepakowego
  • 1 cytryna
  • 5 g kiełków słonecznika
  • sól i pieprz

Foto: Robert Gauer