Chcesz się z nami skontaktować?

 

Zapraszamy.

Telefon:      606 916 919
E-mail:      kliknij

Ravioli z kozim serem, burakami i groszkiem cukrowym

Kozi ser i ravioli. Doskonałe połączenie wraz z burakiem i groszkiem cukrowym przygotował Adam Krzymkowski. Smacznego!

Do tego dania szef kuchni poleca wino Johaniter z Winnicy Turnau.

Przygotowanie:

Połączyć wszystkie składniki na ciasto i bardzo dobrze zagnieść na jednolitą masę. Ciasto odstawić do lodówki. Następnie należy podsmażyć cebulę i wystudzić do temperatury pokojowej. Buraka obrać i pokroić w drobną kostkę, a następnie połączyć z kozim twarogiem i doprawić do smaku solą i pieprzem. Ciasto wałkować na cienkie arkusze. Nałożyć farsz i formować ravioli. Po ugotowaniu ravioli serwować z zeszklonym na maśle groszkiem cukrowym i parmezanem.

 

Składniki na ciasto:

  • 2 szklanki mąki
  • 4 całe jaja +2 żółtka
  • łyżka oliwy
  • sól

Składniki na farsz:

  • kozi twaróg 200 g
  • 1 średni upieczony burak
  • 1 średnia cebula
  • groszek cukrowy 50 g
  • parmezan 20 g