Chcesz się z nami skontaktować?

 

Zapraszamy.

Telefon:      606 916 919
E-mail:      kliknij

Primavera Food Days – XVI edycja Pomorskich Potyczek Kulinarnych

Podczas Primavera Food Days 26 kwietnia w Jastrzębiej Górze odbyła się już XVI edycja Pomorskich Potyczek Kulinarnych. W jury zasiadał także nasz przedstawiciel Andrzej Jakomulski. W tym roku organizator postawił na lokalne produkty, z czego jesteśmy bardzo zadowoleni. Do konkursu mogli zakwalifikować się wszyscy kucharze zawodowi niezależnie od rodzaju lokalu oraz posiadanego doświadczenia. Na przygotowanie konkursowego dania zawodnicy mieli 90 minut, a tematami przewodnimi były „Dorsz Bałtycki oraz policzki z dorsza”. Uczestnicy konkursu będą mogli się ubiegać o nominację do Kulinarnego Pucharu Polski 2019.

I miejsce zdobył Grzegorz Adamarek i Jan Cup z Hotel Blue Diamond Actve Spa Nowa Wieś i Hotel Kossak z Rzeszowa, II miejsce i nominację do Kulinarny Puchar Polski otrzymał Michał Bielecki i Adam Kaczmarek z Hotelu Fabryka Wełny Pabianice, na III miejscu uplasował się Mateusz Bortko i Patryk Wróblewski z Restauracji Pocztowa 13 z Gorzowa Wielkopolskiego.

Serdecznie gratulujemy zwycięzcom i wszystkim uczestnikom za utrzymanie wysokiego poziomu swoich dań. Bardzo cieszymy się, że mogliśmy uczestniczyć w tym wydarzeniu.