Kolacja w Winnicy Turnau 2018 za nami
Nie kryliśmy radości, gdy dowiedzieliśmy się, że będziemy współtworzyć to wydarzenie. Bilety na kolację i recital Grzegorza Turnaua zostały wyprzedane w 2 dni. Zobaczcie co serwowaliśmy tym szczęśliwcom, którzy w porę zdecydowali się na zakup biletów.
Przystawka
Pstrąg z gospodarstwa Zielenica / rabarbar / werbena / kalarepa / estragon
Adam Krzymkowski
Gęsia wątroba / szara reneta trawa żubrowa / sok z brzozy
Andrzej Jakomulski
Zupa
Wołowina / wiejska śmietana z gospodarstwa Wojciecha Pilcha / kolendra / palony czosnek
Adam Krzymkowski
Dania główne
Łosoś jurajski / sałata masłowa / szparagi małosolne / kawior wędzony z łososia
Andrzej Jakomulski
Jeleń / wężymord / ziemniak wędzony / czyściec / siano
Mariusz Siwak
Deser
Czarna Porzeczka / biała czekolada / trawa żubrowa / fasola tonka / wino Seyval Blanc winnica Turnau
Przemysław Góral
Praliny
Czarny bez / rokitnik / miód gryczany wędzony
Przemysław Góral
Ciężka praca opłaciła się. Od gości usłyszeliśmy wiele miłych słów. Zobaczcie sami jak wyglądały przygotowania do wydarzenia i sama kolacja.