Chcesz się z nami skontaktować?

 

Zapraszamy.

Telefon:      606 916 919
E-mail:      kliknij
a

Aktualności

Szefowie wyruszyli do Warszawy na spotkanie z przedstawicielami do spraw handlu w Ambasadzie Kanady w Polsce. Podczas trzygodzinnego spotkania wraz z partnerami z Seamor International LTD obradowali na temat wspólnych projektów. Możliwości współpracy są ogromne, a spotkanie pokazało, że kuchnia może być doskonałą drogą do zacieśniania międzynarodowych relacji obydwu państw. Spotkanie zwieńczył wspólny lunch w Restauracji Epoka w Warszawie. Serdecznie pozdrawiamy szefa kuchni Marcina Przybysza i dziękujemy za perfekcyjnie przygotowane dania. Dziękujemy także z całego serca naszym partnerom z Kanady i z firmy Seamor international LTD za to, że mogliśmy być Waszymi gośćmi.  

Jest to niezwykły projekt kulinarny. Wybitni Szefowie Kuchni odkrywają i pielęgnują, regionalne kulinarne tradycje. To idea niezwykle bliska naszym sercom ❤️. Mariusz Siwak wspomógł swoim doświadczeniem ekipę kucharzy podczas ostatniego weekendu ze smakiem w Krynicy Zdrój. Tasty Stories wspiera lokalnych rolników, wystawców oraz wytwórców ekologicznych i regionalnych produktów. One również stanowią podstawę degustacyjnego menu, które serwowane jest podczas finałowej kolacji. Ostatnia kolacja miała miejsce w wyjątkowej scenerii, była to bowiem plenerowa kolacja z widokiem na Jaworzynę.  

W minionym tygodniu Andrzej Jakomulski odwiedził fabrykę Convoterm, w której odbył szkolenie na zaproszenie firmy Welbilt Inc. W trakcie warsztatów Andrzej miał okazję zobaczyć linie produkcyjne oraz najnowsze rozwiązania technologiczne pieców. Na mityng pojechali szefowie kuchni z całej Polski i nie tylko. Zaletą rozwiązań firmy Convoterm jest duża oszczędność kosztów eksploatacji, łatwe czyszczenie i wysoka wydajność - komentuje Andrzej Jakomulski.  

5 września w Wolinie w bistro KAlaFIOR Karola Studzieńskiego odbyła się narada strategiczna Szefów Zachodniego Wybrzeża. Na spotkanie przyjechali przyszli i obecni partnerzy. Andrzej Jakomulski dokonał podsumowania dotychczasowych działań i przedstawił plany na najbliższą perspektywę. Już niebawem kolejne kolacje degustacyjne oraz inne formy wsparcia, także w międzynarodowym towarzystwie. Jak na szefów przystało, podczas spotkania nie zabrakło degustacji lokalnych produktów. Dzięki Karolowi Studzieńskiemu degustowaliśmy między innymi sery, w tym twaróg ekologiczny Pani Krystyny Manke z Domysłowa, kiszonki, pikle oraz łososia wędzonego w wykonaniu zespołu Bistro KAlaFIOR. Napoje, w tym cydr, czy sok jabłkowo-aroniowy  dostarczył pan Andrzej Ożyński. Degustowaliśmy także kozie sery ekologiczne oparte na włoskiej