CZAS NA GRILLA
Sezon grillowy otwarty! Majówka każdego roku rozpoczyna sezon grillowy w naszym kraju. Niestety w tym roku musimy nasze spotkania ograniczyć do minimum. Co warto wrzucić na ruszt? Najprostsze jest najsmaczniejsze. To, co znajduje się na naszym grillu, definiowane jest indywidualnymi upodobaniami. Najlepiej sprawdzi się tradycyjna kiełbasa lub biała, kaszanka oraz kiszka ziemniaczana. Dla zwolenników chudego mięsa polecamy postawić na drób, schab lub polędwiczki wieprzowe. Natomiast miłośnikom tłustych przysmaków proponujemy wybrać żeberka, karkówkę lub boczek. Ciekawym urozmaiceniem potraw na grilla jest zrobienie szaszłyków z kolorowymi warzywami, np. papryka, cebula, cukinia. Grillować można także ryby, najlepiej sprawdzi się łosoś lub pstrąg. Rybę można grillować w całości, w