Chcesz się z nami skontaktować?

 

Zapraszamy.

Telefon:      606 916 919
E-mail:      kliknij
a

Aktualności

Sezon grillowy otwarty! Majówka każdego roku rozpoczyna sezon grillowy w naszym kraju. Niestety w tym roku musimy nasze spotkania ograniczyć do minimum. Co warto wrzucić na ruszt?   Najprostsze jest najsmaczniejsze. To, co znajduje się na naszym grillu, definiowane jest indywidualnymi upodobaniami. Najlepiej sprawdzi się tradycyjna kiełbasa lub biała, kaszanka oraz kiszka ziemniaczana. Dla zwolenników chudego mięsa polecamy postawić na drób, schab lub polędwiczki wieprzowe. Natomiast miłośnikom tłustych przysmaków proponujemy wybrać żeberka, karkówkę lub boczek. Ciekawym urozmaiceniem potraw na grilla jest zrobienie szaszłyków z kolorowymi warzywami, np. papryka, cebula, cukinia.    Grillować można także ryby, najlepiej sprawdzi się łosoś lub pstrąg. Rybę można grillować w całości, w

24 kwietnia - Europejski Dzień Śniadania   Śniadanie to pierwszy i najważniejszy posiłek dnia, który dostarcza nam niezbędnej energii.   Jednym z najczęstszych błędów żywieniowych to pomijanie porannego posiłku, które tłumaczymy brakiem czasu. Niestety odczuwamy wtedy spadek energii oraz mniejszą zdolność koncentracji. Nasz organizm zostaje również pozbawiony niezbędnej do prawidłowego funkcjonowania porcji witamin i składników odżywczych. Wtedy w ciągu dnia częściej podjadamy niezdrowe przekąski. Jedząc regularnie śniadania, nasz metabolizm prawidłowo funkcjonuje, dzięki czemu utrzymujemy prawidłową masę ciała.   Najlepiej po śniadanie sięgnąć do 30 minut po przebudzeniu. Śniadanie powinno dostarczać nam od 20 do 25 proc. potrzebnej naszemu organizmowi całodobowej energii. Powinny znajdować się w nim produkty zbożowe, mleczne,

Pracownia Czekolady w Koszalinie to zdecydowanie królestwo Przemysława Górala. Tworzy wspaniałe torty, praliny, desery, wyśmienite babeczki oraz catering cukierniczy. Idealne wypieki na każdą okazję!   Również tam powstają specjały serwowane na kolacjach degustacyjnych Szefów Zachodniego Wybrzeża. Podstawą idealnego smaku wypieków jest najwyższej jakości czekolada belgijska. Dbałość o walory smakowe oraz wizualne to nieodzowny element jego specjałów. Są to kulinarne dzieła sztuki, które zawsze zaskakują i napawają zachwytem.   Naszemu mistrzowi jak widać, nie brakuje fantazji!  

Z uśmiechem na twarzy wspominamy kolację degustacyjną dla Oli i tym razem chcemy się pochwalić tym, co robimy najlepiej! Oto nasze menu, które zaserwowaliśmy gościom podczas kolacji.   Przystawka zimna  Jesiotr wędzony / Kiszona cukinia / Piklowana cebula / Chilli Paweł Wymiatał, Kamil Jędrzejewski Piwo kraftowe Przystawka ciepła  Gęś / Burak / Dynia / Szałwia Michał Majewski, Łukasz Wojtkiewicz Winnica Turnau Hibernal Zupa Pstrąg z zielenicy / Pomidor / Por Grzegorz Suski, Michał Wernio Danie rybne  Łosoś Jurajski / Ser Talegio / Dzikie zioła / Czarna porzeczka / Ziemniak truflowy Andrzej Jakomulski, Karol Studziński  Rota de Kabral Fernao Pires Intermezzo Sorbet cytrynowy / Melon / Sambuca / Pietruszka  Jacek Krakowiak, Andrzej Jakomulski Danie mięsne Rostbef / Pietruszka / Pomidorki / Brukselka / Masło Adam Krzymkowski, Mariusz