Mariusz Siwak w Courtyard by Marriott
Mariusz Siwak z pewnością zalicza się do osób, które nie narzekają na nudę. Jako szef kuchni w Courtyard by Marriott w Szczecinie, zadbał o smak w nowootwartym lokalu. Oprócz stałego menu, które zostało ułożone,
miał okazję wykazać się podczas Dnia Świętego Marcina. Zaserwował oczywiście gęsinę, za to w jakim stylu! Na talerzach wylądowały udka w sosie z czerwonego wina. Oprócz tego tradycyjna kwaśnica, również z gęsiną, a także deser w postaci tarteletki z musem dyniowym. Prawdziwa jesienna uczta, dla każdego podniebienia.
Co zaś możemy znaleźć w stałej karcie Courtyardu? Wśród przystawek z pewnością uwagę przykuwa śledź z panna cottą chrzanową. Wśród zup znajdziemy między innymi żur z lejkowcem i wędzonymi ziemniakami. Wielbiciele past mogą pokusić się na tortellini z serkiem ziołowym lub tagliatelle z krewetkami. Ryba z kruszonką ziołową i sosem z homara, pieczona kaczka, czy wołowy stek? Dania główne również zachwycają!
Całą kartę, możecie sprawdzić tutaj!