Chcesz się z nami skontaktować?

 

Zapraszamy.

Telefon:      606 916 919
E-mail:      kliknij

Podsumowanie roku 2019!

Rozpoczęliśmy już Nowy Rok 2020, czas na nasze podsumowanie roku 2019. Nasi Szefowie, bez dwóch zdań, mieli ręce pełne roboty!

 

  • Zimą wszyscy tkwili po łokcie w garnkach (oczywiście nie dosłownie), oprócz tego było wiele spraw organizacyjnych!
  • Za to wiosną było o nich głośno! W marcu Mariusz Siwak dzielił się wiedzą i doświadczeniem podczas prelekcji „zdrowa kuchnia z produktem regionalnym” w Starej Komendzie w Szczecinie.
  • W kwietniu podczas X Giełdy Gastronomicznej Klimatex, Szefowie Adam Krzymkowski oraz Andrzej Jakomulski prezentowali potrawy wykonane przy pomocy innowacyjnych rozwiązań firm Jeven, oraz Mareno.
  • Jacek Krakowiak, oraz Andrzej Jakomulski zaprezentowali się na okładce przewodnika “Pomorze Zachodnie.. jak ryba w wodzie”.
  • W czerwcu Szefowie przygotowali kolacje degustacyjną w Winnicy Turnau, cóż to był za wieczór!
  • W lipcu zaś Mariusz Siwak był gościem IV Festiwalu Kwiatów Jadalnych, gdzie brał udział w pokazach kulinarnych.
  • Warto również wspomnieć o wizycie w Restauracji KA la FIOR, Karola Studzińskiego w Wolinie, do dziś pamiętamy pyszne potrawy, którymi nas uraczył! Oraz odwiedziny w Pracowni Czekolady, gdzie Dariusz Kontak wraz z Przemysławem Góralem przygotowali wybitne słodkości.
  • Wraz z zakończeniem lata Andrzej Jakomulski oraz Mariusz Siwak zakończyli współpracę w swoich kuchniach. Szef Jakomulski przejął ster Restauracji Sublima w Kołobrzegu.
  • Jesienią, Szefowie Zachodniego Wybrzeża złożyli wizytę w Ambasadzie Kanady w Warszawie. Omawiali tam, między innymi możliwości wspólnych projektów
  • W Krynicy Zdrój podczas Tasty Stories, Mariusz Siwak wspierał ekipę kucharzy, promując regionalne produkty. Zaś Andrzej Jakomulski wybrał się w podróż do Bawarii na wyjątkowe szkolenie kulinarne.
  • W listopadzie na Szefów Czekały dwa wyzwania… kolejna kolacja degustacyjna w Winnicy Turnau oraz specjale potrawy z okazji Dnia Ulicy Świętego Marcina. Ponadto w tym miesiącu wybrali się w kulinarną podróż do Włoch, gdzie zwiedzili Rzym i Florencję.
  • W grudniu zaś Karol Studziński miał zaszczyt gościć w swojej restauracji Szefa Kuchni Pereza! Przygotował wtedy znakomite menu degustacyjne z lokalnych produktów. 

    Bez dwóch zdań dla Szefów to był pracowity rok! Ale wcale nie zwalniają i nie raz zaskoczą Was w 2020 roku.