Podsumowanie roku 2019!
Rozpoczęliśmy już Nowy Rok 2020, czas na nasze podsumowanie roku 2019. Nasi Szefowie, bez dwóch zdań, mieli ręce pełne roboty!
- Zimą wszyscy tkwili po łokcie w garnkach (oczywiście nie dosłownie), oprócz tego było wiele spraw organizacyjnych!
- Za to wiosną było o nich głośno! W marcu Mariusz Siwak dzielił się wiedzą i doświadczeniem podczas prelekcji „zdrowa kuchnia z produktem regionalnym” w Starej Komendzie w Szczecinie.
- W kwietniu podczas X Giełdy Gastronomicznej Klimatex, Szefowie Adam Krzymkowski oraz Andrzej Jakomulski prezentowali potrawy wykonane przy pomocy innowacyjnych rozwiązań firm Jeven, oraz Mareno.
- Jacek Krakowiak, oraz Andrzej Jakomulski zaprezentowali się na okładce przewodnika “Pomorze Zachodnie.. jak ryba w wodzie”.
- W czerwcu Szefowie przygotowali kolacje degustacyjną w Winnicy Turnau, cóż to był za wieczór!
- W lipcu zaś Mariusz Siwak był gościem IV Festiwalu Kwiatów Jadalnych, gdzie brał udział w pokazach kulinarnych.
- Warto również wspomnieć o wizycie w Restauracji KA la FIOR, Karola Studzińskiego w Wolinie, do dziś pamiętamy pyszne potrawy, którymi nas uraczył! Oraz odwiedziny w Pracowni Czekolady, gdzie Dariusz Kontak wraz z Przemysławem Góralem przygotowali wybitne słodkości.
- Wraz z zakończeniem lata Andrzej Jakomulski oraz Mariusz Siwak zakończyli współpracę w swoich kuchniach. Szef Jakomulski przejął ster Restauracji Sublima w Kołobrzegu.
- Jesienią, Szefowie Zachodniego Wybrzeża złożyli wizytę w Ambasadzie Kanady w Warszawie. Omawiali tam, między innymi możliwości wspólnych projektów
- W Krynicy Zdrój podczas Tasty Stories, Mariusz Siwak wspierał ekipę kucharzy, promując regionalne produkty. Zaś Andrzej Jakomulski wybrał się w podróż do Bawarii na wyjątkowe szkolenie kulinarne.
- W listopadzie na Szefów Czekały dwa wyzwania… kolejna kolacja degustacyjna w Winnicy Turnau oraz specjale potrawy z okazji Dnia Ulicy Świętego Marcina. Ponadto w tym miesiącu wybrali się w kulinarną podróż do Włoch, gdzie zwiedzili Rzym i Florencję.
- W grudniu zaś Karol Studziński miał zaszczyt gościć w swojej restauracji Szefa Kuchni Pereza! Przygotował wtedy znakomite menu degustacyjne z lokalnych produktów.
Bez dwóch zdań dla Szefów to był pracowity rok! Ale wcale nie zwalniają i nie raz zaskoczą Was w 2020 roku.