Ravioli z kozim serem, burakami i groszkiem cukrowym
Kozi ser i ravioli. Doskonałe połączenie wraz z burakiem i groszkiem cukrowym przygotował Adam Krzymkowski. Smacznego!
Do tego dania szef kuchni poleca wino Johaniter z Winnicy Turnau.
Przygotowanie:
Połączyć wszystkie składniki na ciasto i bardzo dobrze zagnieść na jednolitą masę. Ciasto odstawić do lodówki. Następnie należy podsmażyć cebulę i wystudzić do temperatury pokojowej. Buraka obrać i pokroić w drobną kostkę, a następnie połączyć z kozim twarogiem i doprawić do smaku solą i pieprzem. Ciasto wałkować na cienkie arkusze. Nałożyć farsz i formować ravioli. Po ugotowaniu ravioli serwować z zeszklonym na maśle groszkiem cukrowym i parmezanem.
Składniki na ciasto:
- 2 szklanki mąki
- 4 całe jaja +2 żółtka
- łyżka oliwy
- sól
Składniki na farsz:
- kozi twaróg 200 g
- 1 średni upieczony burak
- 1 średnia cebula
- groszek cukrowy 50 g
- parmezan 20 g