Warsztaty „Stek brazylijski”
Ostatnio pisaliśmy o wołowinie, dziś znów wystąpi w roli głównej!
Szef Kuchni Mariusz Siwak przeprowadził warsztaty „Stek brazylijski” w szczecińskim Kulinarnym Atelier. Była teoria, lecz nie mogło się obyć bez gotowania. W menu pojawiły się:
Przystawka – Wędzone na zimno carpaccio z polędwicy wołowej z sorbetem guacamole i Taco Chips. Nie tylko smak, ale również podanie zaimponowało uczestnikom, wystarczy spojrzeć na zdjęcia.
Daniem głównym był oczywiście stek z pieczonymi batatami i sosem chimichurri. Oprócz przygotowania ważną rolę odgrywał oczywiście produkt, czyli brazylijski rostbef wołowy.
Parfait z cachacą i mietą – brazylijski deser lodowy z paloną białą czekoladą
Było pouczająco i pysznie, oby więcej takich szkoleń z udziałem Szefa Siwaka!