Szkolimy nowych adeptów sztuki kulinarnej
Mariusz Siwak wraz z Andrzejem Jakomulskim wspólnie prowadzą warsztaty przygotowujące uczniów do pracy w gastronomii, w nowoczesnych hotelach i restauracjach. Cieszymy się, że możemy podzielić się naszym doświadczeniem z młodymi ludźmi. To oni za kilka lat zasilą rynek gastronomiczny i będą tworzyć standard regionalnej kuchni. – komentuje Andrzej Jakomulski. Szkolenia wykonywane są w ramach projektu „Nowoczesny kucharz”, który realizowany jest przez Europejski Fundusz Rozwoju Wsi Polskiej w CWM w Grodnie.
W projekcie bierze udział około 60 uczniów szkół gastronomicznych ze Świnoujścia i Nowogardu. Uczestnicy zgłębiają wiedzę kulinarną, a także nabywają umiejętności pracy na najnowocześniejszym sprzęcie gastronomicznym. Z resztą, sami zobaczcie fotorelację z warsztatów.