Kiszony Łosoś Jurajski
Chcielibyście przygotować na sylwestra coś równie wystrzałowego jak fajerwerki? Szef Kuchni Andrzej Jakomulski podzielił się przepisem na pyszną przystawkę !!
Przepis dotyczy Kiszonego Łososia Jurajskiego. To potrawa, w której znajdziecie całą gamę idealnie dobranych smaków. Wybór ryby też nie jest przypadkowy. Szef Kuchni użył Łososia Jurajskiego z wyjątkowej hodowli w Janowie. Ryba hodowana jest w krystalicznie czystej wodzie geotermalnej, dzięki temu nie tylko jest smaczna, ale też bezpieczna do spożycia.
Danie zostało podane na kolacji degustacyjnej w Winnicy Turnau. Kiszony Łosoś będzie doskonale prezentował przy wszelkich uroczystych okazjach, jako wykwintna przystawka. Najlepiej smakować będzie z kieliszkiem wina Riesling z Winnicy Turnau. Odpuść koreczkom i sałatce jarzynowej, przygotuj to danie i świętuj z klasą!
Przepis znajdziecie na stronie Łososia Jurajskiego w zakładce kulinarne inspiracje. Link do strony http://www.lososjurajski.pl/przepis/kiszony-losos-jurajski/