Chcesz się z nami skontaktować?

 

Zapraszamy.

Telefon:      606 916 919
E-mail:      kliknij
Szef Andrzej Jakomulski

Co słychać u Szefa Jakomulskiego?

Powrót do intensywnej pracy w Restauracji Sublima nie obył się bez nowości w karcie. Andrzej Jakomulski – szef kuchni kołobrzeskiej restauracji postawił na powiew świeżości w postaci dodania elementów inspirowanych kuchnią tajską i nie tylko. Między innymi wśród przystawek pojawiły się tataki z tuńczyka. Naturalny smak ryby podkreślone zostały przez glony wakame, majonez wasabi i sezam.

Jako zagorzały miłośnik francuskich i włoskich kulinariów Szef Jakomulski zadbał o owoce morza oraz inne charakterystyczne dania. Dlatego odwiedzając Sublimę znajdziemy tu wiele pozycji dla miłośników darów morza takie jak, ośmiornica, przegrzebki, krewetki, ale również lokalne propozycje! Bliskość morza sprawia, że w Kołobrzegu można zaopatrywać się w najlepszej jakości świeże ryby, w karcie pojawił się okoń morski, halibut, a także śledzie. Owoce morza pojawiają się nie tylko w daniach głównych, lecz również pod postacią kremowej zupy curry z mlekiem kokosowym.

A co z miłośnikami mięsa? Bez obaw! I o ich podniebienia zadba ekipa Sublimy! Stek z polędwicy, antrykot, comber z muflona… czyż nie brzmi to świetnie? Jak na Szefa Zachodniego Wybrzeża przystało, nasz reprezentant zadbał o rodzime akcenty. Dzięki temu mamy okazję skosztować kaczki z kopytkami, mirabelką i gruszką, kremu ze szczawiu z boczkiem i jajkiem przepiórczym czy nawet wariacji na temat pierogów.

Co jeszcze przygotował nasz Szef w nowej karcie? Sprawdźcie sami na stronie restauracji!