Chcesz się z nami skontaktować?

 

Zapraszamy.

Telefon:      606 916 919
E-mail:      kliknij
a

Aktualności

Towarzyszy nam od zarania dziejów, stanowi podstawowy element diety człowieka i znany jest na całym świecie - chleb. W zależności od części świata występuje w różnych odsłonach, jako płaskie placki tortilla, pita czy też wypiekane na ściankach pieca naan. Warto próbować tworzyć wypieki z najróżniejszych mąk i nietypowych dodatków! Przykładem fantastycznego i niebanalnego przepisu jest chleb z palonym sianem Dariusza Kontaka. Znajdziecie go na naszej stronie internetowej w zakładce przepisu!

Pomimo że jajka zazwyczaj kojarzą się z Wielkanocą ich wielki dzień wypada 9 października. Warto je doceniać, chociażby ze względu na pełnowartościowe białko, uniwersalność, stanowi także doskonałe źródło A, D i E! W żadnej kuchni nie może ich zabrać jako bazy do omletów, past, szakszuki, kremów i ciast! Pamiętajmy, żeby eksperymentować w kuchni z jajami od różnych ptaków nie tylko kur. Jaja indycze mają bardziej kremową konsystencję, niektórzy twierdzą, że kacze posiadają bardziej konkretny smak, a przepiórcze swą wielkością i wyglądem doskonale sprawdzają się jako dekoracja. Doceńmy dziś ich wyjątkowość - najlepiej pichcąc z nich wspaniałe dania!

Rzadko kiedy doceniamy skarby naszego regionu. Tak też jest w przypadku Bałtyku. Jest on przepełniony bogactwem smaków, które tylko czekają, aby je odkryć na nowo. Dlaczego warto jeść śledzie? Ile razy w tygodniu powinniśmy sięgać po ryby? Jak wybrać doskonałą rybę? Na te i wiele innych pytań odpowiada Andrzej Jakomulski w ostatnim artykule dla magazynu Szef Kuchni. Koniecznie zapoznajcie się z całym tekstem na stronie magazynu -> Link