Nowa karta w restauracji Sublima
Nowa karta w restauracji Sublima! Jakie smaki czekają na gości?
Przyszedł czas na letnie szaleństwo. Lekkie, ale sycące dania, ciekawe połączenia i sezonowe składniki to podstawa nowego menu Sublimy.
Dla fanów ryb przygotowano śledzia w połączeniu z sosem chrzanowym, oliwką koperkową, ziołami oraz… Ikrą z wędzonego śledzia! Ten ostatni element jest bardzo ceniony w kuchni japońskiej, a jego smak porównywany jest do jajeczek jesiotra.
A może zupa rybna? Towarzyszy jej salsa cytrusowa z selerem naciowym oraz popcorn z kaszy gryczanej.
Oprócz tego w karcie znajduje się pstrąg łososiowy, który podawany jest z przepysznym i delikatnym purée z kalafiora, solirodem, peperoncini i sosem maślanym z ikrą.
Turbot bałtycki natomiast wystąpi na talerzu zaraz obok sezonowych warzyw i pesto z czosnku niedźwiedziego.
To nie koniec smaków z głębi wód! Dla miłośników owoców morza restauratorzy proponują carpaccio z ośmiornicy. Wyjątkowości temu daniu nadają dodatki – carpaccio podane jest z ziołami i majonezem kaparowym, a za smak lata odpowiadają cytrusy i owoce granatu.
Wolisz klasyczne opcje? Takich również nie brakuje! Przepyszna sałatka cezar z grillowanym kurczakiem podana jest w towarzystwie wysokiej jakości parmezanu, pomidorków koktajlowych i chrupiących grzanek.
Bombę witaminową zapewni sałatka z tuńczykiem. Znajduje się w niej avocado, ogórek, sezam, pomidorki koktajlowe, zielone szparagi oraz… mango! Ta orzeźwiająca sałatka sprawi, że z poczujesz pełnię lata.
Znajdzie się również coś na prawdziwe upały. Chłodnik ogórkowo-miętowy zapewni powiew świeżości, a dodatki w postaci orzechów włoskich, ziół, oliwy pietruszkowej i arbuza sprawią, że długo nie zapomnisz tego smaku.
Masz ochotę na coś mięsnego? Polecamy schab duroc z kością. Podany zostanie z młodą kapustą z koperkiem, jajkiem, młodymi ziemniakami i sosem z musztardy francuskiej.
Oprócz tego w karcie znajduje się także wyjątkowe rigatoni, które zjesz w połączeniu z wołowiną, suszonymi pomidorami, czosnkiem i bazylią.
To jednak nie koniec włoskich smaków. Polecamy rotondi z giczą cielęcą, podawane z sosem pomidorowo-bazyliowym i grana padano.
Brzmi pysznie? Jeszcze nie doszliśmy do deserów! Słodyczy dostarczy crumble z rabarbarem, truskawkami, malinami, borówkami i lodami lawendowymi lub semifredo z granolą migdałową, bezą, kremem z rokitnika i owocami sezonowymi.
Serdecznie zapraszamy do wypróbowania dań z nowej karty Sublimy. Zainspiruj się latem i pokochaj sezonowe smaki!