Chcesz się z nami skontaktować?

 

Zapraszamy.

Telefon:      606 916 919
E-mail:      kliknij

Comber z sarny / borowik stepowy / dynia / topinambur

Przepis:

  • comber z sarny 120g
  • borowik stepowy 20g
  • dynia piżmowa 10g
  • topinambur 20g
  • masło 20g
  • jeżyny leśne 30g
  • czerwone wino 50 ml
  • czosnek 2 ząbki
  • tymianek 2g
  • śmietana 36% 10 ml
  • imbir 3g
  • sól, pieprz do smaku
  • musztardowiec
  • miód wielokwiatowy 5ml

 

Przygotowanie:

Comber z sarny umyć i oczyścić. Następnie zamarynować w tymianku oraz czosnku i przyprawić solą i pieprzem. Całość obsmażyć na patelni. Dynie obrać, pokroić w kostkę i zamarynować ze świeżo tartym imbirem. Całość podsmażyć na maśle. Borowiki należy zblanszować z tymiankiem i masłem, a następnie dodać soli i pieprzu. Następnie obrać i gotować topinambur przez ok. 30 minut. Aby możliwe było zmiksowanie topinamburu na jednolitą masę dodajemy śmietany 36%. Następnie doprawiamy do smaku. Jeżyny smażymy na patelni i dodajemy czerwonego wina oraz odrobinę masła. Następnie doprawiamy do smaku dodając miodu wielokwiatowego. Całość miksujemy i przecieramy przez sito. Układamy na talerzu w elegancką kompozycję i dekorujemy ziołami.

 

Do tego przepisu szef kuchni poleca wino Cabernet z Winnicy Turnau.