Chcesz się z nami skontaktować?

 

Zapraszamy.

Telefon:      606 916 919
E-mail:      kliknij
Szef Kuchni Andzej Jakomulski

Transmisja z gotowania w Winnicy Turnau!

W minioną sobotę Szef Kuchni Restauracji Sublima – Andrzej Jakomulski miał okazję wystąpić na transmisji online z gotowania w Winnicy Turnau. Było sezonowo, lokalnie i pysznie. Czyli tak,
jak nasi Szefowie lubią najbardziej! Co dopasował Szef Jakomulski do rieslinga z winnicy? W głównej roli pojawiła się polędwica z dorsza z sałatą masłową, szparagami i kawiorem.

Jeżeli chcecie odtworzyć to wyjątkowe danie na facebooku Winnicy Turnau znajduje się relacja z tego dnia, a poniżej możecie znaleźć listę składników:

✔️ Polędwica z dorsza 300g
✔️ Sałata masłowa 1 szt.
✔️ Szparagi białe 100g
✔️ Szparagi zielone 50g
✔️ Masło 300g
✔️ Kawior z jesiotra 30g (opcjonalnie)
✔️ Ziemniak mały 2 szt.
✔️ Śmietana 36% 100ml
✔️ Wino białe 50ml
✔️ Limonka 1 szt.
✔️ Rzodkiewka 50g
✔️ Ocet jabłkowy 100ml
✔️ Cukier 20g
✔️ Liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, anyż, kardamon do smaku

Dziękujemy Partnerom tego niezwykłego wydarzenia: Liście, Chefs Culinar Polska, Restauracja Sublima, Winnica Turnau oraz know.it!